Време телевизије: Контакт програм

Пошто забавно-рекреативни садржаји чине посебну телевизијску функцију, половином 1982. године формира се посебан Забавно-рекреативни програм Телевизије Београд издвајањем из Културно-уметничког програма хумористичко-забавних, музичко-забавних и контакт емисија.

Од Забавно-рекреативног програма захтева се разноврсност садржаја и трагање за новим формама и концептима. И заиста, између 1981. и 1986. године сведоци смо полета забавног програма. Томе доприносе и нови, велики студио у Кошутњаку, нови талас извођача и редитеља, али и искуство уређивачко-редитељског састава у самој Редакцији, увек наклоњеног експерименту. Интензивно трагање за новим формама видно је и пре обједињавања забавно-рекреативних емисија у посебан програм. О томе сведочи емисија Оливер Мандић и Београд ноћу, чија трагања су запажена и у иностранству (специјална диплома Златна ружа Монтреа 1981). У оквиру Забавно-рекреативног програма реализује се превратничка емисија Руски уметнички експеримент (1982), рађена за новогодишњи програм, који је касније преузео Драмски програм. Треба поменути и емисију Солитер (1983), први покушај да се мјузикл реализује у аутентичном амбијенту. Међу серијама се истиче Формула 1, која је, поред музичких, имала и хумористичке и сатиричне садржаје. Тих година појављује се и свестрани извођач Биљана Ристић, изазвавши велико интересовање гледалаца (Жена са сто лица, нумере у Формули 1). Иначе, ово је време шоу програма вокално-инструменталних група и појединих певача као што је шоу Рибље чорбе Бувља пијаца.

Учесници: редитељи Станко Црнобрња, Борис Миљковић, Бранимир Димитријевић, Михаило Вукобратовић; писац Весна Јанковић; кантаутор Бора Ђорђевић; имитатор Биљана Ристић.
Сценариста др Мирослав Савићевић; уредници др Мирослав Савићевић и Весна Дошен; водитељ Мића Орловић; редитељ Никола Лоренцин.

Реприза , 09. април у 03:08 и 11:08

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво