Читај ми!

Виктор кренуо па стао, Поспишил у четвртфиналу

Троицки – Поспишил 2:3 (6:4, 7:6, 4:6, 3:6, 3:6). Српски тенисер Виктор Троицки није успео да се пласира у четвртфинале Вимблдона, пошто га је Канађанин Васек Поспишил после преокрета победио са 3:2.

Српски тенисер Виктор Троицки није успео да се пласира у четвртфинале Вимблдона, пошто је у осмини финала изгубио од Канађанина Васека Поспишила са 3:2, по сетовима 4:6, 6:7, 6:4, 6:3, 6:3.

Српски тенисер је одлично почео данашњи меч, повео је са 2:0 у сетовима, али је Поспишил потом направио велики преокрет и пласирао се у наредну рунду Вимблдона.

Троицки је први сет одиграо готово без грешке, пошто је у гемовима на свој сервис противнику препустио само четири поена. Српском тенисеру је за предност од 1:0 у сетовима било потребно мање од пола сата игре, уз један брејк који је направио већ у трећем гему.

Поспишил је на почетку другог сета, у другом гему, искористио неколико грешака Троицког и стигао до три прилике да му одузме сервис, али се српски тенисер извукао из тешке ситуације и освојио тај гем.

До краја сета и Троицки и Поспишил су били сигурни, није било ниједне брејк лопте, па је победник тог дела игре решен у тај-брејку. Канађанин је боље почео тај-брејк, повео је са 2:0, а потом и са 3:1, али је Троицки успео да преокрене ствари у своју корист и поведе са 2:0 у сетовима.

У трећем сету је виђен сличан сценарио као и у претходним – није било брејка све до деветог гема и резултата 4:4. Од тог тренутка уследио је преокрет. Поспишил је искористио велики пад у игри, направио је брејк у деветом гему, а потом је и лако стигао до сета.

Поспишил је у истом ритму почео и наредни сет, пошто је већ у првом гему одузео сервис Троицком. Канађанин је до краја сета био сигуран, није дозволио Троицком ниједну брејк прилику, а бољу игру претворио је у још један брејк на свом конту.

Потпуно иста прича на терену виђена је и у петом, одлучујућем сету – кратки поени, брзи гемови и без прилика за брејк. Тако је било све до осмог гема када је Поспишил направио брејк, који му је и донео победу након два сата и 43 минута игре.

Поспишил ће у четврфиналу Вимблдона играти против бољег из дуела Хрвата Ива Карловића и Британца Ендија Мареја.

Овако је текао меч: 

15.25 – Крај петог сета (6:3) и меча, Поспишил је победио Троицког и пласирао се у четвртфинале Вимблдона. 

15.20 – Брејк за Поспишила! Канађанин води са 5:3 и сервира за победу у мечу! 

15.13 – И даље се игра веома тврдо, и даље нема брејка. Резултат 4:3 за Поспишила, сервис за Виктора.

15.05 – Прва четири гема одлучујућег сета протекла су без брејка – 2:2. 

14.56 У финишу четвртог сета Поспишил успева да освоји још један брејк и са 6:3 успева да изједначи на 2:2 у сетовима. У петом, одлучујућем, сету први сервира Поспишил.   

14.35 Непријатно изненађење за Виктора, Поспишил осваја брејк! Први у четвртом сету сервира Троицки и губи свој сервис, а Поспишил води са 1:0. 

14.25 – Поспишил је освојио трећи сет са 6:4, смањио у сетовима на 2:1. Троицки сервира на почетку четвртог сета.

14.20 Поспишил је направио брејк и води са 5:4 у трећем сету. Сервираће за сет и повратак у меч. 

13.57После добијеног тај-брејка са 7:4, Виктор Троицки осваја и други сет са 7:6 и води са 2:0. Канађанин је затражио краћу паузу и отишао до свлачионице. У трећем сету први сервира Троицки. 

13.50 – После дуге и равноправне игре у другом сету Троицки и Поспишил после 6:6 играју тај-брејк. 

13.21 – До сада најдужи гем. На првом сервису у другом сету Виктор у серији проблема, али успева успешно да реши гем у своју корист. Двоструком сервис грешком за 30:40 омогућава Поспишилу прву прилику за брејк, а потом после неколико изједначења успева да спасе још две брејк лопте и на крају изједначи на 1:1.  

13.10Први сет за Виктора Троицког. Одличном и сигурном игром Виктор одржава предност коју је освојио брејком у другом сервис-гему противника, сигурно сервира и осваја први сет са 6:4. Поспишил сервира први и у другом сету.   

12.52 – После серије од 12 узастопних поена Троицки добија сервис са нулом и потврђује предност од 3:1. Сервира Поспишил.

12.48 – Брејк за Виктора! Три брејк шансе од којих Троицки користи већ прву за 2:1 и сервира да потврди предност. 

12.46 – Троицки узвраћа самоуверено освајајући и први ас. 

12.45 – Почео је меч. Поспишил сервира сигурно и добија свој гем без изгубљеног поена. 

12.36 – Тенисери изашли на загревање. Поспишил је изабрао да буде први на сервису.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару