Читај ми!

Прва недеља Вимблдона, четири наде за Србију

Прва недеља на Вимблдону била је, све у свему, успешна за српске тенисере. Новак Ђоковић и Виктор Троицки пласирали су се у осмину финала, баш као и Јелена Јанковић. Ненад Зимоњић друге недеље игра и микс и дубл. Ана Ивановић разочарала.

Завршена је прва недеља такмичења на Вимблдону. Српски представници, уопштено гледано, донели су нам више среће него туге. Чак четворо је стигло до дана одмора, ни сама завршница није далеко.

Како и доликује, почињемо од најбољег тенисера света, Новака Ђоковића. Двоструки шампион Вимблдона и бранилац титуле није имао теже задатке у прва три кола.

Редом су падали Филип Колшрјабер, Јарко Нијеминен и Бернард Томић, свакако не имена која дају разлог за бригу, али оно што импонује је лакоћа са којој је Новак прескочио прве препреке - без изгубљеног сета.

Ривал у осмини финала је Кевин Андерсон, али треба веровати да Новак неће дозволити да му Јужноафриканац зада превише муке.

Виктор Троицки наставио је са добрим партијама из припремног периода. Недовјесов и Бедене нису задали велике проблеме Виктору, баш као ни Дастин Браун, Надалов џелат.

Наредни Викторов противник је Вашек Поспишил, неугодни Канађанин који, ипак, не спада у сам тениски врх. Виктор је показао да има велику психичку снагу, а ако буде сервирао као у првој недељи - већих проблема не би требало да буде.

Остали српски представници у мушкој конкуренцији нису имали успеха. Јанко Типсаревић поражен је у првом колу од Гранољерса са 3:0 у сетовима, Душан Лајовић није имао среће против Томија Хаса (1:3), као ни Филип Крајиновић против Николаса Мауа (1:3).

Јелена Јанковић, чини се, поново је она права. Некада најбоља тенисерка света мучила се у прва два кола против Веснине и Родине, али је у шеснаестини финала елиминисала прошлогодишњу шампионку Петру Квитову и најавила високе домете.

Противница у осмини финала биће јој упорна Агњешка Радвањска. Меч неће бити нимало лак, али ако Јелена, како сама каже, изађе на терен насмејана и фокусирана, Пољакиња није непремостива препрека.

Право освежење на тениском небу били су наступи Александре Крунић. Борбена српска тенисерка показала је да се на му може озбиљно рачунати у наредном периоду.

Александра је савладала много искусније Италијанке Роберту Винчи и Сару Ерани, али против Венус Вилијамс ипак није могла да направи ново изненађење.

Бојана Јовановски поражена је у првом колу од Немице Марије, али много веће разочарање приредила је Ана Ивановић.

Најбоље пласирана српска тенисерка лако је прошла прво коло, али је већ у другом елиминисана од Американке Бетани Матек-Сенд са 2:0 у сетовима.

Ненад Зимоњић је као вино, што старији - то бољи. Најстарији српски представник у Лондону "преживео" је прву недељу и у конкуренцији дублова (са Марћином Матковским) и у миксу (са Јармилом Гајдошовом) и по ко зна који пут у каријери показао да није за старо гвожђе.

Недеља је дан одмора, како за тенисере, тако и за верне навијаче. Од понедељка ћемо поново пратити наступе српскихиграча на лондонској трави, а ко зна - можда за некога од њих буде организован дочек на балкону Старог двора.

Живи били, па видели!

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару