Читај ми!

Јелена: Идемо даље!

Јелена Јанковић је у осмини финала Вимблдона. Не скида осмех са лица, а за РТС говори о дуелу са Петром Квитовом и ономе што је очекује у наставку турнира.

Јелена Јанковић савладала је Петру Квитову после преокрета и пласирала се у осмину финала Вимблдона.

"Петра је била много боља у првом сету и на почетку другог. Додуше, све се одвијало јако брзо, није ту било много размене. Олако сам изгубила брејк у првом сету, пар грешака и лоших сервиса и нисам могла да се вратим. Она је добро сервирала, а ако не узвратим добро сервис - она доминира. Како се меч одвијао, налазила сам своју игру, осећала сам се много сигурније, кренуо је и сервис и ту сам видела своју шансу", каже Јелена.

Квитова је после меча рекла да је непрестано осећала притисак са друге стране.

"На трави нема прилике да се конструишу поени. Ко први преузме контролу са ударцем, има велику шансу да добије. Јако је тешко играти дефанзиву, Квитова је јако агресивна и има снажне ударце. Одиграла сам храбро, одсечно и агресивно, да буде све у мојим рукама", сматра Јанковићева.

Јелена сматра да иначе не игра добро на трави, али да је показала да и на тој подлози може бити успешна.

"Стварно сам мислила да не играм добро на трави, али сам показала себи да, ако могу да победим девојку која је два пута освајала турнир на Централном терену, могу да победим и себи. Ја сам себи највећи противник", поновила је Јелена.

Припрема за турнир дала је резултата.

"Одиграла сам два припремна турнира и дала себи шансу да одиграм добро на Вимблдону. Мучила сам се у првих пар кола и провела доста времена на терену, док је Петра изгубила само три гема у прва два кола. Била сам срећна што играм на Централном терену, та велика сцена, публика. Публика ме воли зато што сам блесава, искрена...", насмејана је Јанковићева.

У осмини финала очекује је дуел са Агњешком Радвањском.

"Радвањска је потпуно другачији играч од Квитове. Она више игра на осећај, воли да миксује... Видећемо, припремићу тактику и надам се да ћу успети да прођем даље. Много зависи у каквом расположењу изађем на терен. Сад сам здрава, што више играм - боље играм. Мислим да ће доћи све на своје", оптимистична је Јелена.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару