Читај ми!

Јелена срушила вимблдонску краљицу

Јелена Јанковић - Петра Квитова 2:1 (4:6, 7:5, 6:4). Јелена је после преокрета и два сата игре савладала другу тенисерку света и двоструку шампионку Вимблдона. Противница наше тенисерке у борби за четвртфина је Пољакиња Агњешка Радвањска.

Јанковићева је направила велико изненађење у Лондону елиминисавши актулену шампионку грен слема после преокрета. Јелена је била на ивици пораза, стисла је зубе заиграла одлучније и стигла до тријумфа против фаворизоване противнице.

Деловало је да ће Чехиња брзо завршити посао, пошто је имала вођство од 6:3 и брејк предности у другом сету, али је Јанковићева заиграла много боље и дошла до изједначења. То као да је 29-годишњој Београђанки дало снагу и веру да може да се носи са другом тенисерком на свету.

Кључан детаљ у трећем сету направила је у 10. гему када је други пут на мечу успела да одузме сервис противници и после тачно два сата смањи на 5-3 у међусобним сусретима.

Јанковићева ће се у борби за четвртфинале састати са Пољакињом Агњешком Радвањском, која је победила Кејси Делакву из Аустралије са 6:1, 6:4.

Биће то њихов осми међусобну дуел, а Радвањска води са 5-2 у победема. Последњи пут сатале су се прошле године на турниру у Риму и славила је Јанковићева са 6:4, 6:4.

Ток меча:

18.57 - При резултату 5:4 за Јелену, а на сервис Квитове наша тенисерка долази до меч лопте, користи је за 6:4 у трећем сету.

18.31 - Прва је брејк лопту у одлучујућем сету освојила наша тенисерка. Чехиња успева да се одбрани. Уследило је још једно изједначење након предности за Квитову. Ипак противница успева да веже још два поена и освоји гем.

18.20 - Одлучујући сет сервисом је почела наша тенисерка и освојила је гем без изгубљеног поена.

18.09 - Јелена је у 12 гему напала сервис противнице, освојила је две везане брејк, односно сет, лопте. Уз доста среће Квитова успева да се одбрани. Јелена потом долази до треће сет лопте, уследило је ново изједначење. Јанковићева је неумољива, освај аи четврту сет лопту, користи је и добија други сет са 7:5.

17.52 - Јелена покушава да се врати у сет. Напада сервис противнице, долази до две везанебрејк шаксе, користи другу и враћа брејк, 4:4.

17.40 - Нови проблеми за Јелену на њен сервис. Противница долази до две брејк шансе. Сјајним сервисима Јанковићева успева да се одбрани и освоји свој сервис гем.

17.33 - Чехиња и у другом сету прва долази до брејка. Одузима сервис нашој тенисерки без изгубљеног поена.

17.28 - Други сет сервисом је отворила наша тенисерка.

17.25 - Квитова мирно приводи сет крају и решава га у своју корист резултатом 6:3.

17.20 - Квитова чува брејк предности. Јелена је напала, међутим противница успева да се одбрани - 5:2. 

17.09 - У четвртом гему запретила је Квитова, долази до прве брејк шансе, користи је, и сада има брејк предности.

17.00 - На старту меча Јанковићева долази до брејк шансе, пропушта је и Чехиња осваја уводни гем.

16.55 - Почео је меч између Јелене Јанковић и Петре Квитове. Чехиња прва сервира.

16.40 - Oчекујемо да се ускоро на Централном терену појаве Јелена Јанковић и Петра Квитова

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару