Читај ми!

Троицки прекинуо сан Дредија Брауна

Троицки – Браун 3:1 (6:4, 7:6, 4:6, 6:3) Виктор Троицки је у четвртом колу савладао највеће изненађење турнира Немца Дастина Брауна, који је елиминисао Рафаела Надала из даљег такмичења. Меч је трајао два сата и 22 минута. У борби за четвртфинале Виктор се састаје са Вашеком Поспишилом из Канаде.

Браун није успео да понови партију из другог кола када је направио сензацију и елиминисао Шпанца Рафаела Надала. Српски тенисер изборио је други наступ у осмини финала на турниру у Лондону, где је пре три године поражен од Ендија Мареја. Кључ тријумфа нашег тенисера је 24 одсервирана аса и чак 70% успешних првих сервиса.

До шестог гема првог сета и Троицки и Браун су имали по неколико брејк прилика, али нису успели да их искористе. Потом су уследила три мирна гема у којима су тенисери били сигурни на свој сервис, да би Троицки у десетом гему после неколико сјајних ритерна стигао до три везане брејк, односно сет лопте. Прве две је 102. тенисер света спасио, али није и трећу, па је тако Троицки повео са 1:0 после 38 минута игре.

Браун је боље отворио други сет, пошто је већ у трећем гему направио брејк. Српски тенисер је, међутим, узвратио истом мером већ у наредном гему (2:2). До краја сета није било нових брејк прилика, па је победник другог сета решен у тај-брејку.

Троицки је у тај-брејку одлично сервирао, па је добио тај део игре са 7:3 и повео са 2:0 у сетовима.

У трећем сету није било великих узбуђења све до самог краја, када је Браун у десетом гему успео да стигне до брејка и уједно до сета.

Српски тенисер није клонуо после изгубљеног сета, већ је кренуо силовито, па је врло брзо у четвртом сет повео са 3:1, уз један брејк. Бољу игру у четвртом сету Троицки је крунисао брејком у деветом гему, па се тако после два сата и 22 минута игре пласирао у осмину финала Вимблдона. 

Наредни противник Виктора Троицког биће Вашек Поспишил, који је са 3:2 савладао домаћег играча Џејмса Ворда. 

Ток меча:

14.58 - На сервис противника Виктор Троицки осваја две везане меч лопте, Браун успева да се одбрани, уследило је још једно изједначење након предности за противника. Наш тенисер потом долази до нове меч лопте. Двострука сервис грешка Брауна и Виктор добија меч, 6:3 у четвртом сету.

14.51 - Поново је на сервису Браун и поново Виктор пропушта чак три брејк лопте - 4:3. 

14.43 - Нови сервис Брауна и нова брејк прилика за нашег тенисера. Противник се брани снажним сервисом, а потом и осваја гем. 

14.40 - Наш тенисер је затим био сигуран на свој сервис и успева да потврди брејк - 3:1.

14.38 - Виктор поново напад асервис Брауна. Долази до брејк шансе, треће у сету, користи је сада има брејк предности.

14.34 - Троицки затим осваја свој сервис без изгубљеног поена.

14.32 - На старту трећег сета на сервис противника наш тенисер долази до две брек лопте, обе одлазе у неповрат, потом Браун везује још два поена и добија уводни гем. 

14.25 - Изједначена борба у трећем сету.У десетом гему на сервис нашег тенисер, Брау је дошао до своје прве шансе за брејк, уједно то је била и сет лопта, успео је да је искористи и уведе меч у четврти сет - 6:4 у трећем сету.

13.59 - Трећи сет сервисом је отворио Браун. Без већих проблема успева да га освоји.

13.55 - Виктор први осваја мини брејк и води са 4:2, наставља са сигурним сервисима и долази до три сет лопте, новим мини брејком осваја други сет - 7:3 у тај-брејку.

13.51 - Одлука о победнику другог сета биће донета у тај брејку. 

13.48 - Виктор осваја свој сервис гем са нулом за нову предност.

13.46 - Након размењених брејкова сет је ушао у миран период где су оба тенисера чувала свој сервис, 5:5.

13.33 - Виктор узвраћа. Губитак сервиса није пореметио нашег аса, сада је он напао сервис противника, стигао до брејк шансе, искористио је и вратио брејк.

13.28 - За разлику од првог гема, Виктор је при следећем сервис гему имао великих проблема, дозволио је противнику три везане брејк шансе, Браун користи другу и долази до брејка предности - 2:1.

13.22 - На старту другог сета Виктор осваја свој сервис без изгубљеног поена.

13.19 - Играо се десети гем, Браун је сервирао за останак у сету. Виктор је напао дошао до три везане брејк шансе, користи трећу и решава први сет у своју корист резултатом 6:4. 

19.12 - Виктор је лако освојио свој сервис гем, а погледајте како је закуцао једну лопту.

13.07 - Виктор напада сервис противника и осваја брејк шансу, пропушта је. Још један сјајан потез нашег аса за нову брејк шансу, али ни ову не користи. Противник успева да освоји свој сервис гем. Поново је Браун измамио аплаузе фантастичним поено. Прво је успео да врати лоптицу са земље, а потом голманском парадом да освојим поен.

13.02 - Поново Виктор има малих проблема на свој сервис, али успева да освоји гем. У овом гему Браун је направио један фантастичан потез, успео је дроп шотом да врати лоптицу у своје поље.

12.50 - Нови сервис нашег тенисера и нови притисак противника, који има 0:30. Наш тенисер успева да изједначи - 30:30, међутим Браун поново долази до брејк лопте, пропушта је, али осваја нову и она одлази у неповрат. Троицки успева да се извуче и освоји гем. 

12.46 - Меч је сервисом отворио наш тенисер. Браун је одмах напао. Виктор успева да спаси две брејк шансе и освоји свој сервис гем. 

12.40 - Почео је меч између Троицког и Брауна.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару