Новак: Играм све боље из меча у меч

Новак Ђоковић се пласирао у четврту рунду такмичења. Лакше него што је очекивао успео је да сломи отпор Бернарда Томића. Нашем новинару открио је како се припрема за сваки меч. Присетио се свог првог уласка на капију Вимблдона.

Новаче да ли је данас било лакше на терену против Бернарда Томића, него што си очекивао?

„Са једне стране сам се надао да могу да одиграм, како са одиграо данас, с друге стране можда сам очекивао већи и јачи отпор са његове стране, мада, до душе, знао сам да има одређену психолошку предност, јер сам играо много на централном терену, док он са друге стране није имао толико прилике и знао сам да ће можда имати мало више притиска и да ће у подсвести имати чињеницу да мора да одсервира јако добро да би имао шансу да добије овај меч. Што и јесте ради, међутим, у средини сваког сета је имао пад у концентрацији где баш није убацивао пуно првих сервиса. Ја сам то искоришћавао на најбољи могући начин. Држао сам свој сервис врло добро. Нисам изгубио ниједан данас, што је наравно охрабрујућа околност и чињеница за наредни дуел", почео је Новак.

Да ли те ништа није бринуло у данашњој игри, сасвим си задовољан?

„Сасвим сам задовољан. Заправо, мислим да сам напредовао из меча у меч. Данас је био мој најбољи наступ у току овогодишњег турнира. Имам два дана одмора сада, који ће ми послужити да се добро припремим за следећи изазов", рекао је Ђоковић.

Следећи изазов је Кевин Андерсон који одлично игра на трави има снажан сервис. Како се за њега спремаш?

„Као и за сваког другог играча. У принципу знам да ако ја играм на нивоу на којем желим да будем, онда имам врло добре шансе да победим. Играо са с њим 2011. године исто у четвртом колу Вимблдона, на терену број један и незгодан је противник. Тада, сећам се да сам успео да неутралишем његову серву, што ће бити задатак и за овај меч који ћемо имати за два дана.

Дакле, што прецизнији мој први сервис, с друге стране да неутралишем његов први сервис, да вратим што више ретерна у игру, јер када крене поен са основне линије мислим да имам боље шансе од њега, али опет треба напоменути да он игра најбољи тенис свог живота, 13-14 је на свету што му је најбољи рејкинг", додао је Новак.

Да ли случајно ових дана пратиш фјучерс турнире, рецимо фјучерс турнир у Београду?

„Не, ах да, брат Ђорђе учествује, њега пратим наравно. Са Ђолетом сам у вези, наравно пратим његов напредак и здушно навијам да на неки начин он оствари успех и оствари неки свој пут. Свестан сам да није лако, јер и он и Марко су имали велики притисак у одрастању, док још нису били зелени, што кажу људи, и да су морали да се суоче са притиском, који су имали на сваком тренингу, јер сам им ја направио тај притисак са својим резултатима. Али опет с друге стране они су врло зрели момци, способни имају свој пут и надам се да ће да остваре оно што желе", рекао је Ђоковић.

Да ли се сећаш тренутака када си први пут прошао кроз капије Вимблдона у свом животу?

„То је било, ја мислим 2005. или 2006. године, први пут када сам играо на трави те сезоне и квалификовао се за Вимблдон и играо четврто коло. Тада су Марко, Ђорђе и моји родитељи били присутни овде самном, сећам се тог тренутка, били смо опчињени изгледом и лепотом овог клуба, који је одржаи и неговао ту традицију, због чега је јако посебан", закључио је Новак.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару