Читај ми!

Јелена: Сама сам себи највећи противник!

Јелена Јанковић пласирала се у треће коло Вимблдон, а наредна противница биће јој бранилац титуле Петра Квитова. Сама сам себи највећи противник, ако успем да се издигнем - могу до победе, Каже Јелена за РТС.

Јелена Јанковић савладала је Јевгенију Родионову у другом колу Вимблдона.

"Нисам знала шта да очекујем, на овој подлози је све могуће, али све је зависило од мене - на коју ногу ћу да устанем и како ћу одиграти меч. Током првог сета сам била нервозна и стегнута и нисам била ја на терену. Било ми је јако тешко да се борим са емоцијама. Имам јаку жељу да поправим резултате на Вимблдону, борим се, покушавам да све променим на боље. Задовољна сам сервисом, остали ударци су осцилирали", каже Јанковићева.

Јелена сматра да је сама себи највећи противник.

"Ја сам себи највећи противник. Мој проблем је што сам велики перфекциониста, а кад кола крену низбрдо - кренем да бесним, да се нервирам. Увек играм за публику у Србији, знам колико ме бодре и не спавају... Захвална сам на свему томе, подршка ми стварно значи. Ипак, некако не могу да будем превише опуштена, то значи да ми није стало. Ја сам борац у души, како год играла мислим у својој глави да ћу на крају победити. Можда сам због тога била прва на свету и остварила све што сам остварила", каже Јанковићева.

Наредни противник је бранилац титуле Петра Квитова.

"Квитова је освајач овог турнира и бранилац титуле. Она јако воли да игра на трави и мислим да је то њена најбоља подлога. Биће то наш први сусрет на овој подлози, њој омиљена, за мене она на којој најгоре играм. Ипак, побеђивала сам је доста пута, мислим да она не воли да игра против мене. Видећемо како ће бити на овој подлози, али ако будем одиграла онако како умем, ако успем да се уздигнем, ако будем јака и веровала у себе и подигнем свој ниво игре - мислим да имам шансе да је победим", сматра Јелена.

Навијачица из Немачке је после меча са Радионовој добила сок и банане.

"Заслужила је! Три сата гледања мог меча и то нервирање... Жени сам дала банану, сок и воду да се освежи, да се опорави", кроз смех одговара Јанковићева.

Јелена је задовољна подршком публике у Лондону.

"Овде у Енглеској имам доста фанова. Можда и зато што сам својевремено освојила Вимблдон у миксу са Енглезом. Тад сам постала њихова миљеница, а можда воле мој блесави карактер. Стварно ми прија кад су људи пуни енергије и ентузијазма, када воле тенис. Праве добру атмосферу и лепо је играти тада", каже Јанковићева.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару