Читај ми!

Ђоковић рутински са Нијеминеном за треће коло Вимблдона

Ђоковић – Нијеминен 3:0 (6:4, 6:2, 6:3). Најбољи тенисер света Новак Ђоковић након убедљиве игре и сигурне победе над финским тенисером Јарком Нијеминеном од 3:0 у сетовима пласирао се у треће коло Вимблдона 2015. Наредни противник Новаку биће Аустралијанац Бернард Томић.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је у другом колу савладао Финца Јарка Нијеминена са 3:0, по сетовима 6:4, 6:2, 6:3.

Ђоковић ће у шеснаестини финала Вимблдона играти против Аустралијанца Бернарда Томића, који је био бољи од Француза Пјер-Ига Ербера са 3:0.

Новак није баш најбоље ушао меч, па је Нијеминен агресивном игром већ у првом гему стигао до брејка, који је чувао све до шестог. Српски тенисер је и у четвртом гему имао једну прилику да одузме сервис противнику, али у томе није успео. Међутим, јесте у шестом и то без изгубљеног поена (3:3).

У наредна два гема тенисери су били сигурни на свој сервис, а до нове брејк лопте Ђоковић је стигао у десетом гему. Та брејк лопта била је уједно и сет лопта, коју је српски тенисер искористио и повео са 1:0.

Други сет Ђоковић је много лакше решио у своју корист, направивши два брејка, па је тако после 60 минута игре на семафору писало 2:0.

Прва три гема трећег сета нису донела велика узбуђења, јер су и први и 92. тенисер добро сервирали, а потом су уследили дужи гемови.

Ђоковић је у четвртом гему имао једну брејк прилику, али је није искористио. Оно што му није тада пошло за руком јесте у шестом гему за вођство од 4:2. Тај један брејк је био довољан Ђоковићу за победу и пласман у наредну рунду Вимблдона.

Ток меча:

15.42 – Крај меча, Новак је Нијеминена победио са 3:0. Трећи сети најбољи српски тенисер освојио је рутински – 6:3 и "послао" Нијеминена кући, а можда и у играчку пензију.

15.35 – Ево брејка за Ђоковића у трећем сету, који му омогућава вођство од 4:2. Ноле је потом сигурно сервирао и дошао на само гем од победе у мечу...

15.26 – Суочавао се Нијеминен са губитком сервиса, али је некако успео да се спасе – 2:2.

15.18 – Иако је Нијеминен подигао свој ниво игре и почео много боље да сервира, то се није одразило на резултат. Новак води са 2:1, за сада без брејка у трећем сету...

15.10 – Завршен је други сет, који је Новак освојио резултатом 6:2. Још сет дели српског тенисера од трећег кола Вимблдона...

15.06 – Новак наставља да приказује добар тенис на Централном терену, води са 5:2. Нијеминен ће сервирти да одржи какву-такву шансу у другом делу игре...

14.55 – Као да смо "прозвали" брејк Ђоковића, који сада води са 3:1, има сервис и игра веома добро.

14.50 – Други сет за сада протиче без узбуђења, самим тим и без брејка – 2:1 за Новака.

14.40 – Другим брејком у првом сету Новак долази у вођство – 1:0 (6:4).

14.37 – Уследио је нешто мирнији период првог сета и сигурни сервиси оба тенисера. Резултат 5:4 за Новака, Јарко сервира за опстанак у првом сету.

14.30 – Брејк за Новака, и то со на нулом, за 3:3.

14.25 – Иако је имао брејк лопту, Новак је није искористио, па Финац води са 3:1 у првом сету. Потом најбољи тенисер света лако долази до другог поена.

14.19 – Новак узвраћа агресивнијом игром на сервис Нијеминена, али не успева да врати брејк, 2:0. На свом другом сервис-гему Новак сигуран и добија га без изгубљеног поена. 

14.14 – Велико изненађење на почетку меча. На самом почетку Нијеминен Ђоковићу успева да одузме сервис-гем и води са 1:0. 

14.12 – Почео дуел. Први на сервису Новак Ђоковић. 

14.05 – Новак Ђоковић и Јарко Нијеминен почели загревање на Централном терену, очекује се почетак меча за неколико минута.

13.35 – Кров на централном терену, који је био затворен током дана да би се трава заштитила од врућина, коначно је отворен. Новак Ђоковић и Јарко Нијеминен ће ускоро на терен.

Новак Ђоковић је одбрану титуле на Отвореном првенству Велике Британије почео убедљивом игром и тријумфом над Филипом Колшрајбером од 3:0, а Јарко Нијеминен је, после маратонске борбе, савладао Лејтона Хјуита са 3:2 (3:6, 6:3, 4:6, 6:0, 11:9).

Ђоковић и Нијеминен су се до сада састајали шест пута и Ђоковић води са 5:1 у победама против Финца, тренутно 92. тенисера на АТП листи. Последњи пут су снаге одмерили крајем маја на Ролан Гаросу, када је наш тенисер победио са 3:0.

Меч Ђоковића и Нијеминена је први на Централном терену и требало би да почне око 14.00 по времену у Србији, а можете га пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару