Комуникација Новака и Бекера, најважнија споредна ствар у тенису

Рафа за укидање правила о забрани договарања са тренером током меча. Федерер дипломатски недоречен. Ђоковић: Поштујем правила. На сваком следеће, мечу очи и камере упрте и Новака и Бекера и Вајду.

Да ли се Новак Ђоковић и Борис Бекер договарају током игре, то је изгледа најважнија споредна ствар у светском тенису у овом тренутку, ако је судити по интересовању новинара.

То је било прво питање постављено Новаку на конференцији за медије после меча са Колшрајбером. Новак није скривао љутњу односно неразумевање зашто му се такво питање поставља.

"Који је прави смисао тог питања?" узвратио је новинарима, додавши да постоје правила и контроле, те да ако их неко крши онда има и ко ће да га казни. "Ја поштујем правила," закључио је.

Основ за ова питања новинари су нашли у једном Бекеровом интервјуу где је он наговестио некакву комуникацију прстима. Новак је то негирао, а за сва појашњења шта је Бекер мислио новинарима је поручио да питају Бекера.

Та се тема, међутим, јавља и у британској штампи, али и у разговорима са другим тенисерима.

Роџер Федерер је прилично дипломатски избегао да коментарише целу причу додавши да је током своје дуге каријере имао прилике да види свашта, па закључак извлачите сами.

Најзанимљивији одговор дао је у уторак Рафаел Надал, у делу када су му постављали питања на шпанском. Треба напоменути да је и Надал током каријере оптуживан да крши ово правило.

Рафа је најпре објаснио да је то правило уведено у време када нису сви тенисери имали свог тренера, те су неки били у повлашћеном положају јер су могли да се консултују
током меча.

"Данас међу нама нема никога ко нема свог тренера или не би могао да га унајми те мислим да је ово правило непотребно. Уосталом, ја са својим тренером радим стално, а забрањено ми је да се са њим консултујем онда када ми је најпотребнији," рекао је Рафа закључујући да је по њему то правило превазиђено и требало би га укинути. Но, док се не укине, он ће га постовати.

Несумњиво је да ће током Новаковог меча са Нијеманеном много очију (И камера) гледати ка Борису Бекеру и Маријану Вајди.

Све је добро док не оптуже случајног врапца (Новак га је назвао џивџаном) да им преноси поруке.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару