Порторико

Младе кошаркашке наде и искусни играчи, потпомигнути неколицином НБА звезда прави су рецепт за успех репрезентације Порторика на предстојећем Мундобаскету. Екипа која је протеклих неколико година пала на кошаркашку периферију спремна је да се коначно врати у сам светски врх.

Иако на први поглед представљају аутсајдере, екипа Порторика је сјајан спој младости и искуства. Ова репрезентација је после дуже времена решила да остави траг на неком великом такмичењу.

Порторико је једна од ретких земаља у којој је кошарка најпопуларнији спорт, а навијачи уживају да гледају своју екипу на великим такмичењима.

Ударна снага Порториканаца су две НБА звезде Хозе Хуан Бареа и Карлос Аројо. Ова два плејмејкера су у најјачу светску лигу су дошли без драфта, захваљујући напорним радом на унапређењу своје игре.

Бареа је један од најважнијих играча Далас Маверикса, док је Карлос Аројо битан у игри Мајами хита. На бековској линији њима треба додати сјајног Гиљерма Дијаза, који даје дубину целој екипи.

На позицији ниског крила тренер екипе Маноло Цинтрон може да рачуна на искусне кошаркаше попут Кармела Лија и сјајног дефанзивца Анхела Данијела Васала.

Претходних година Порторико је био „танак" под рекетом, али  сада имају снажна висока крила, Реналда Балкмана из Денвер нагетса и Нејтана Певија који игра у Немачкој. Оба крила су сјајна у дефанзиви, док одлично извршавају и офанзивне задатке.

Од кошаркаша попут Петера Џона Рамоса и Рикија Санчеза се очекује да засијају на предстојећем такмичењу, док је ветеран Данијел Сантијаго и даље главни центар екипе.

У групи са Кином, Грчком, Обалом Слоноваче, Русијом и домаћином Турском, овај компактни тим итекако има шансе за добар пласман. Ако је веровати претхдним утакмицама, Порториканци су се увек највише мучили са Грцима, посебно са њиховом одбраном, и Русима.

Ипак, тренер Мануел Цинтрон је уверен да је од ових сјајних појединаца направио тим који ће моћи сваком достојно да се супротстави.

 Петер Рамос 220цм центар Пиратес квебридиљас
 Хозе Бареа 183цм бек Далас маверикс
 Карлос Аројо 188цм бек Мајами хит
 Анхел Вазаљо 198цм крило Париз
 Рикардо Санчез 212цм крило Кангрехос Сантруће
 Данијел Сантијаго 216цм центар Ефес Пилсен
 Реналдо Балкман 203цм крило Денвер нагетс
 ГИљерме Дијаз 188цм бек Јувећезерта
 Давид Хуертас 195цм бек Пиратес квебридиљас
 Кармело Ли 200цм крило Вакерос де Бајамон
 Нејтан Певи 203цм крило Артланд драгонс
 Филберто Ривера 187 бек Хато реј

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво