Турска

Домаћин Мундобаскета, репрезентација Турске, пробаће да уз помоћ фанатичних навијача направи добар резултат на такмичењу. И поред повреде неких бинтих играча, екипу ће, под диригентском палицом Богдана Тањевића, предводити искусни Хидајет Туркоглу.

Већ шест година Турска се спрема за организацију светског првенства, који би требао да врати ову земљу у светски кошаркашки врх.

Пре девет година Турска је организовала Европско првенство и тада су освојили сребрну медаљу, изгубивши у финалу од Југославије. Ако је веровати традицији, ова репрезентација може се надати успеху у на предстојећем Мундобаскету.

Репрезентација Турске је једна од екипа за коју је немогуће предвидети како ће наступити на великим такмичењима. На све турнире Турци улазе под великим набојем емоција, које некад знају да их одведу у победу, некад да их баце у пораз. А на предстојећем Светском првенству где ће играти у дворанама пуним фанатичних навијача, сигурно ће бити доста емотивног набоја.

Највећа снага Турске у мечевима на овом првенству биће управо фанатична публика, која ће громогласним навијањем покушато да екипи да крила за тријумф. Биће занимљиво видети како ће се противници домаћина осећати у дворанама где ће атмосфера бити паклена.

Већ дуже време тренер ове екипе је сјајни Богдан Тањевић. Овај стручњак пред собом има велики изазов, да на домаћем терену направи запажен резултат.

Тањевићу не иде у прилог чињеница што су поједини битни играчи имали прилично лоше сезоне у својим клубовима. Ту се пре свега мисли на плејмекере Карема Тунчерија и Ендера Арслана.

Као потенцијално решење на месту организатора игре помиње се Енгин Атсур, али и поред солидне сезоне, он ће бити замена првој двојици плејмејкера.

Најслабији део турске екипе је позиција тројке. Играчи попут Онана, Гулера и Букера су лимитираних могућности, док Акиол и поред свог талента никада није израстао у врхунског играча.

Због тога ће све наде бити полагане у ветерана Хидајета Туркоглуа, од кога се очекује да буде најубојитије оружје екипе.

Тим домаћина је јак под кошевима, али и тамо ситуација није идеална. Играч Јута џеза Мехмет Окур због повреде неће бити у екипи. Док је КАрем Гонлум под суспензијом због допинга. Да ствар буде гора, талентовани Омер Ашик због повреде није играо од децембра прошле године, па је питање у каквој се форми налази.

И поред тога, у групи са Порториком, Русијом, Грчком, Обалом Слоноваче и Кином, од домаћина се очекује да уз помоћ ватрене публике уђе у елиминациону фазу такмичења.

 Бекир Јарангум 200цм крило Турк Телеком
 Синан Гулер 196цм бек Ефес Пилсен
 Енгин Атсур 194цм бек Фенербахче Улкер
 Омер Онан 194цм бек Фенербахче Улкер
 Ерсан Иљасова 208цм крило Милвоки бакс
 Семих Ерден 213цм центар Бостон селтикс
 Карем Тунчери 191цм бек  Ефес Пиплсен
 Огуз Саваш 213цм центар Фенербахче Улкер
 Омер Ашик 213цм центар Чикаго булс
 Ендер Арслан 190цм бек Ефес Пилсен
 Бариш Херсек 208цм крило Бандирма Банвит
 Хидајет Туркоглу 208цм крило

 Феникс санс

 Чевер Озер 206цм крило Бешикташ

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво