"Кивији" најављују изненађења

Иако су на први поглед аутсајдери, Нови Зеланд је екипа која свима може да помрси рачуне. Млади играчи предвођени неколицином ветерана, са српским тренером Ненадом Вуковићем на клупи, спремни су да направе изненађење у Истанбулу.

Иако није кошаркашка земља, овај спорт је последњих десет година у успону на Новом Зеланду. Осим наступима на првенствима Океаније, на којима је ова репрезентација узела невероватних 16 сребрних и три златне медаље, врхунац новозеландске кошарке је учествовање на Светском првенству у Индијани пре осам година.

Сећају се тада навијачи Србије да је и наша репрезентација имала великих проблема да елиминише ову екипу из даље такмичења.

Претходна генерација ове репрезентације била је изразито нападачка, а новом тренеру екипе, Србину Ненаду Вучинићу остављена је у наслеђе одлична екипа.

Код "кивија" је дошло до смене генерација, али ће Новозеланђане ипак предводити ветаран Кирк Мени.

Иако је НБА звезда Шин Мајклс одбио да се врати у национални тим, други најбољи стрелац екипе, Фил Џонс је пристао да поново обуче дрес репрезентације.

Бековска линија Новог Зеланда коју одликује убојитост биће јача за најбољег кошаркаша домаћег првенства, Линдзија Тејта, који у просеку постиже 28 поена по утакмици.

Под кошем Новозеланђана главну реч ће водити сјајна крила ТОмас Аберкромби и Мика Вукона, који су доминирали у победи над Аустралијом у финалу Првенства Океаније прошле године.

Додатна снага под кошевима биће крило Грег Бредшо, кога одликују сјајне физичке предиспозиције и огромна снага. Ако овоме додамо и младог 216цм високог центра Алекса Плеџера, видимо да ће Нови Зеланд моћи да се носи са сваком репрезентацијом.

У групи са Шпанијом, Литванијом, Либаном, Француском и Канадом, нико од Новог Зеланда не очекује да направи чудо. Али то нико није очекивао од ове репрезентације ни 2002. године, па су они ипак били на прагу великог изненађења.

Са играчима попут Пенија, Вуконе, Бредшоуа, Плеџера, Аберкромбија и Тејта, који су и даље у својим двадесетим годинама, ову екипу тек чека светла будућност на великим такмичењима.

 Линдзи Тејт 190цм бек 
 Мајк Фичет 183цм бек 
 Кирк Пени  196цм бек 
 Мика Вукона 193цм крило 
 Хенри Леон 200цм крило 
 Фил Џоунс 196цм бек 
 Френк Кејси 203цм крило 
 Алекс Плеџер  216цм центар 
 Томас Аберкромби 198цм крило 
 Би Џеј Антони 196цм крило 
 Перо Камерон 198цм крило 
 Грег Бредшоу 205цм  крило 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво