"Фурија" брани титулу

Европски "дрим тим" спреман је да настави доминацију на великим такмичењима. Европски и светски првак, Шпанија, иако ослабљена неиграњем Гасола и Калдерона, поред Американаца главни кандидат за злато.

Дефинитивно најбоља европска екипа која представља „дрим тим" старог континенра је Шпанија. Репрезентација која је примат преузела по завршетку доминације Југославије 2002. године, већ дуже време води главну реч на великим такмичењима.

Актуелни светски и европски првак и на овом Мундобаскету покушаће да одбрани титулу, али овог пута у редовима „фурије" неће бити њиговог најбољег играча, звезде ЛА Лејкерса, Пауа Гасола, који је решио да се одмори после напорне НБА сезоне.

Чак и без вансеријског играча какав је Гасол, Шпанци су уз репрезентацију САД апсолутни фаворити за освајање титуле.

Оно што брине актуелног светског шампиона је и повреда сјајног плејмејкера Калдерона, који такође неће наступити на предстојећем такмичењу.

Нема сумње да ће највећи терет пасти сјајног младог плеја Рики Рубија, коме ће помагати Серхио Љуљ. Бековска позиција резервисана је за маестралног Хуана Карлоса Навара, док ће Руди Фернандез играти на позицији тројке.

Под кошем ће и поред одсуства Пауа бити његов брат Марк Гасол, док ће додатну снагу у рекету давати ветерани Филипе Рејес и Хорхе Гарбахоса, као и млађи играчи попут Агилара и Васкеза.

Екипу предводи искусни италијански тренер Серђо Скариоло, који је водио Шпанце и на њиховом путу до титуле шампиона старог континентак прошле године.

Шпанци играју у групи Д са Новим Зеландом, Литванијом, Либаном, Француском и Канадом. Осим Литванаца, тешко да би неко у овоквој конкуренцији могао да изненади „фурију".

Уколико дође до меча против репрезентације САД, од Навара и другова се очекује да достојно бране част старог континента, јер ако је нека репрезентација спремна да порази Американце, онда је то Шпанија.

 

 Фернандо Сан Еметрио  бек  199цм Каха Лаборал
 Руди Фернандез                               бек          198цм  Портланд Трејл Блејзерс
 Рики Рубио бек 192цм  Барселона
 Хуан Карлос Наваро бек 192цм  Барселона
 Раул Лопез бек 183цм Химки
 Филипе Рејес крило 206цм Реал Мадрид
 Виктор Клевер крило 207цм Валенсија
 Фран Васкез центар 209цм Барселона
 Серхио Љуљ бек 192цм Реал Мадрид
 Марк Гасол центар 213цм Мемфис Гризлис
 Алекс Мумбру крило 202цм  Билбао
 Хорхе Гарбахоса  крило 207цм Реал Мадрид

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара