Француска

Французи већ годинама важе за изузетно талентовану репрезентацију, али никако на великим првенствима да покажу свој квалитет. Да ли ће у Турској бити другачије, зависиће, пре свега, од Флорана Пјетруса и Бориса Дијаоа, пошто Тонија Паркера, као и још неколико НБА играча, неће бити у саставу „триколора".

Сада већ давне 2000. године, на Олимпијским играма у Сиднеју, „галски петлови" су освојили сребрну медаљу и наговестили процват француске кошарке. Од тада, кроз репрезентацију је прошао велики број талентованих играча, али Французи као да имају обичај да пропуштају прилике за освајање медаља.

Предводници сјајне генерације „триколора" кошаркашки хлеб зарађују у НБА лиги, али је проблем што су ретко на располагању селектору Венсану Колеу. Тако ће бити и овог лета у Турској, јер ће изостати Тони Паркер. Јоаким Ноа, Мајк Пјетрус и Рони Туриаф.

„Галски петлови" ће поново морати да се ослоне на младе снаге, које ће предводити Флоран Пјетрус и Борис Дијао. Колико ће овај двојац успети да усмери младе „петлове" на праву страну, видећемо после Мундобаскета.

Селектор Венсан Коле национални тим је преузео у марту прошле године и на Евробаскету у Пољској довео екипу до петог места, што им је омогућило учешће на Светском првенству у Турској.

Екипа је кадра да савлада сваког противника, али заблокира када је најважније. „Триколори" су побеђивали сваког од претходна четири европска првака, али медаље нису освојене.

Играчи:

 Флоран Пјетрус  Крило  202цм  Валенсија
 Борис Диао  Крило  203цм  Шарлот Бобкетс
 Ендрју Албиси  Бек  178цм  Парис Леваљо Баскет
 Николас Батум  Крило  203цм  Портланд Трејл Блејзерс
 Јаник Боколо  Бек  191цм  Гравлен
 Фабиен Сосур  Бек  193цм  Авр
 Нандо Де Коло  Бек  196цм  Валенсија
 Микаел Желабал  Крило  201цм  Шоле
 Едвин Џексон Бек  190цм  Асвел
 Алан Кофи  Центар  207цм  Хувентуд
 Јан Маинми Центар  211цм  Далас Маверикс
 Али Траоре  Центар  208цм  Рома

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара