Канада

Талентована млада екипа, под диригентском палицом Леа Ротинса, у Турској покушава да докаже јавности да је боља од претходних, коју је предводио Стив Неш.

Под тренером Леом Ротинсом, Канада је кренула у подмлађивање екипе. У репрезентацији неће бити НБА ветерана Стива Неша и неких других играча, али су зато нове снаге спремне да заузму њеихово место.

Селекктор Лео Ротинс је познат по форсирању јаке одбране, а одликује га „чврста рука" у управљању екипом. Тако је овај тенер 2008. године избацио из екипе НБА звезду Самјуела Деламберта, због тога што није био задовољан понашањем тог играча.

Иако их је одсутво Деламберта можда и коштало бољег пласмана на Олимпијади, канадски селектор остао је доследан совјим критеријумима.

За разлику од претходних великих такмичења када је игра Канаде зависила од једног играча Стива Неша, ову репрезентацију сада одликује тимска игра.

Имајући у виду да се на предстојећем Мундобаскету не сврставају у фаворите, екипа Канаде немају притисак постизања неког запаженог резултата. Због тога је тренер Раутинс и могао да експериментише са екипом у постизању што боље форме.

Неки од играча на које рачуна Раутунс су искусни НБА кошаркаш Мет Бонер и ветеран Џамал Маглор.

Чак и у случају да ова два кошаркаша не буду у канадском тиму, ова репрезентација ће рачунати на млађе игаче жељне доказивања. Предводиће их искусни Џермејн Андерсон и сјајни одбрамбени играч Џоел Антони, који наступа за Мајами хит.

Квалитетни наступи се очекују и од Карла Инглиша, док је на списку путника за Истанбул и селекторов син Енди Ротинс.

Са сјајном тимском хемијом, и системом тренинга који савршено одговара играчима, једини проблем Канаде је у дубини тима, односно малом броју квалитетних кошаркаша.

Ипак, уколико селектор Раутинс успе да приволи Бонера или Маглора да се прикључе екипи, онда би Канада имала сасвим солидан тим на шампионату.

 Џермејн Андерсон Бек 188цм  Цедевита Загреб
 Џоел Антони    Центар 206цм        Мајами Хит
 Рајан Бел   Бек 196цм        Еспон Хонка
 Џермејн Бакнор Крило       201цм        Маурин
 Самјуел Деламберт     Центар      211цм        Сакременто кингс
 Арон Дорнекамп   Крило       201цм        Јувекасерта баскет
 Карл Инглиш  Бек           196цм       Хувентуд
 Олу Фамутими        Крило        198цм       Ојак Рено
 Левон Кендал Крило        208цм       Маруси
 Тајлер Кепкај    Бек  178цм       Вонбау баскет
 Кајл Мандри        Крило 206цм Простејов
 Енди Ротинс     Бек            196цм       Њујорк  Никс
 Џеси Јанг  Крило         208цм      Терамо баскет
 Кели Олиник            Центар 211цм  Универзитет Гонзага

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара