Русија

"Зборнаја" одлази на Светско првенство у Турску, поново без Андреја Кириленка. Селектор Дејвид Блат на располагању има комбинацију младости и искуства, а у центру пажње биће Виктор Кријапа и Саша Каун.

Репрезентација Русије, као наследник великог Совјетског Савеза, на сваки турнир одлази као један од фаворита. Златна медаља на Европском првенству 2007. године показала је да је руски тим скуп одличних играча, али на последња два велика такмичења "баћушки" није било нигде.

Највећи проблем са којим Руси кубуре већ годинама је одсуство Андреја Кириленка из националног тима. Један од најбољих Европљана који су икада играли у НБА лиги ни ове године неће бити у саставу тима за Светско првенство у Турској.

Тим ће предводити искусни играчи Монија и Кријапа, али чини се да ће прва звезда турнира, бар што се Руса тиче, бити млади центар ЦСКА Саша Каун. Поред њих, велику улогу требало би да има Антон Понкрашов, који је показао да тим у њега може да има поверења.

Селектор репрезентације је Американац Дејвид Блат, који већ годинама предводи национални тим. Блат је један од најзаслужнијих за освајање Евробаскета пре три године, када је Русија у финалу савладала домаћина Шпанију (60:59).

Играчи:

 Виктор Кријапа Крило 206цм ЦСКА Москва
 Сергеј Монија Крило  205цм Динамо Москва
 Сергеј Биков Бек  190цм ЦСКА Москва
 Виталиј Фриджон Бек 195цм Химки
 Саша Каун Центар 211цм ЦСКА Москва
 Никита Курбанов Крило 203цм ЦСКА Москва
 Дмитри Кхвостов  Бек  190цм  Динамо Москва
 Тимофејев Мозгов Центар 215цм Њујорк Никс
 Антон Понкрашов Бек 200цм Спартак Санкт Петербург
 Андреј Воронцевич Крило 207цм ЦСКА Москва
 Алексеј Жуканенко Центар 210цм Динамо Москва
 Евгениј Воронов Воронов  Бек  190цм  Красније крила

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара