Обала Слоноваче

После 24 дуге године, репрезентација Обале Слоноваче учествоваће на Светском првенству у кошарци. Екипу предводи Швајцарац Десарзин, који ће од "слонова" покушати да направи респектабилну екипу.

Репрезентација Обале Слоноваче учествује на Светском првенству у Турској, први пут после давне 1986. године и Мундобаскета у Шпанији.

Прошле године, на првенству Африке, "слонови" су играли финале и тиме одушевили кошаркашки свет на "црном континенту". У четвртфиналу савладан је Сенегал, у полуфиналу Камерун, а само је вишеструки првак Африке Ангола била боља од "слонова".

Екипу предводи Швајцарац Рандоалд Десарзин. Он полаже наде у младе бекове попут Амагуа и Дијабатеа, док ће се игра под кошевима базирати на Мохамеду Конеу.

Млади "слонови" ће отворити шампионата против домаћина Турске, док ће преломни меч сигурно бити против Кине. Тада ће се показати колико могу изабраници Десарзина.

Играчи:

 Шарл Абуо Бек  196цм  Бригам Универзитет
 Папе-Филип Амагу  Бек  185цм Роан
 Брис Аси  Крило  202цм  Сан Мартин
 Мулуку Диабите  Бек  182цм  Роан
 Жонатан Кале  Крило  203цм  Хаген
 Кинидинин Конате  Бек  187цм  БЦ Абиџан
 Мохамед Коне Центар  211цм  Ердемир
 Ерв Ламизана  Крило  208цм Бејрут
 Исмаел Н'Диае   Бек 198цм 
 Исифе Сумаоро Крило  196цм  Стразбур
 Ерик Тапе  Крило  198цм  Роде
 Микаел Тоти Бек  181цм  Ремс

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара