Американци јуришају на злато

Американци желе у Турској да освоје златну медаљу на СП после 16 пуних година. Селектор Крижевски сусрео се многобројним отказима највећих звезда НБА лиге, али се и даље од њега очекује злато.

САД су кошаркашка велесила, али Светско првенство нису освојили од 1994. године, када је у Торонту "тим снова 2" предводио Шејкил Онил. Шеснаест година касније, нова генерација Американаца спрема се да обједини злато из Пекинга, са најсјајнијим одличјем из Турске.

У Србији се сви радо сећају Светског првенства у Индијанополису, где су наши момци одвојили Амере од борбе за медаљу, што је био велики ударац за америчку кошарку.

Четири године касније, САД су освојиле "само" бронзу у Јапану, па је пред новог селектора Мајка Крижевског стављен тежак задатак, да се напокон узме и светско злато.

Та мисија неће бити нимало лака. Из тима који је пре две године освојио злану медаљу у Пекингу на ОИ, неће бити девет играча.

Крижевски ће морати да се ослони на младе снаге, које ће предводити Ражон Рондо и Кевин Дурант, а поред њих, у тиму ће бити искусни Ламар Одом и Чонси Билапс.

Остаје да се види колико ће млад и тим без довољно искуства, свакако не и без квалитета, успети да се супростави европском делу светске "баскетаре".

Играчи:

Ражон РОНДО Б 185цм Бостон Селтикс

Руди ГЕЈ К 203цм Мемфис Гризлис

Ламар ОДОМ К 208цм Лос Анђелес Лејкерс

Чонси БИЛАПС Б 191цм Денвер Нагетс

Тајсон ЧЕНДЛЕР Ц 216цм Далас Маверикс

Стивен КАРИ Б 191цм Голден Стејт Вориорс

Кевин ДУРАНТ Б 206цм Оклахома Ситy Тандер

Ерик ГОРДОН Б 191цм Лос Анђелес Клиперс

Дени ГРЕНЏЕР К 203цм Индијана Пејсерс

Андре ИГУОДАЛА К 198цм Филаделфија 76ерс

Брук ЛОПЕЗ Ц 213цм Њу Џерси Нетс

Кевин ЛАВ Ц 208цм Минесота Тимбервулвс

Дерик РОУЗ Б 191цм Чикаго Булс

Расел ВЕСТБРУК Б 191цм Оклахома Ситy Тандер

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара