Тунис дебитује на Мундобаскету

Дебитанти на Светском првенству покушаће да покажу свима да нису "топовско месо" за јаке екипе. Сајајни селектор Адел Тлиатли на располагању има перспективан састав који краси велика борбеност.

Тунис је један од ретких дебитаната на Светском првенству у кошарци. Овај велики успех дошао је после дугог стрпљивог рада и пажљивог планирања.

Када је тренер екипе Адел Тлиатли први пут сео на клупу репрезентације 2001. године, имао је великих проблема око састава екипе. Тлатли није могао да рачуна на најбоље играче екипе зато је и огорчен напустио репрезентацију.

Међутим када се три године касније вратио на место селектора репрезентације, ситуација се променила. Кошаркашки савез те земље дао је националном тиму приоритет, па је све било подређено доласку најбољих играча у репрезентацију и организовања повременог окупљања екипе ради уигавања.

Први резултати промене у систему рада виђени су 2009. године на Првенству Африке у кошарци, када је ова земља направила велики успех заузевши треће место, које им је обезбеђивало одлазак на прво Светско првенство у кошарци у историји ове земље.

Највећа снага ове екипе је харизматични тренер Адел Тлиали, који је творац овог великог кошаркашког успеха своје земље.

Главни игач ове екипе је бек Амине Рзиг, кога краси велика борбеност, због које је и заслужио капитенску траку. На континенталном првенству прошле године овај играч је постизао у просеку 16,4 поена, али његов утицај на саиграче је немерљив.

Највећа снага ове екипе је у избалансираном нападу, где цела петорка подједнако учествује у постизању поена.

На предстојећем Светском првенству у Истанбулу, репрезентација Туниса налази се у групи Б уаједно са тимовима САД, Бразила, Хрватске, Словеније и Ирана. У овој жестокој конкуренцији од Тунижана се не очекује пролаз даље, али борбеном игром, није искључено да ова екипа поквари планове неких селекција из групе.




Мохтар Гјаз центар 203цм Е.С.Радес

Маоурен Ламар бек 180цм Клуб Африкан

Низар Книоуа бек 188цм Стаде Набеулиен

Ниам Дифалах крило 196цм Клуб Африкан

Маруан Кехрид бек 176цм ИР Тангер

Мухамед Хдидане крило 206цм Стаде Набеулиен

Атеф Маоуа крило 199цм Ј.С.Каироуан

Макрем Бен Ромдан крило 204цм ЕС Сахел

Адис Хедидан бек 196цм Стаде Набеулиен

Амине Рзиг бек 198цм Ел Геиш

Хамди Бра центар 203цм ЕС Сахел

Салах Мејри центар 216цм ЕС Сахел

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара