Без Новицког у елити

Без највеће звезде Дирка Новицког, Немци крећу на Светско првенство. Млади кошаркаши, под вођством Дирка Бауермана, желе да покажу свету да могу далеко да догурају и без најбољег играча.

После дужег периода у којем се игра репрезентације Немачке заснивала на једном играчу, НБА звезди Дирку Новицком, код "панцера" се ствари полако мењају.

Екипа која дуже време није остварила видљивији успех, на прошлогодишњем Првенству Европе у Пољској извршила је смену генерација. Први пут у екипи није био Новицког, па су Немцима сви прогнозирали селидбу на кошаркашку периферију.

Иако су на том такмичењу остварили само једну победу, млади немачки кошаркаши су показали да имају потенцијал да посрнулу репрезентацију у наредном периоду врате на стазе старе славе.

После Пољске, многи стручњаци у Немчакој сматрају да би ова репрезентација требала заувек да се опрости од услуга Новицког, јер је тај играч, поред свог квалитета, "гушио" талентоване кошаркаше у екипи.

Изгледа да је наступ Новицког на Олимпијади у Пекингу 2008. године заиста последњи наступ за "панцере" у каријери.

Вођени сјајним тренером Бауерманом, нова екипа, састављена од млађих кошаркаша напредује из године у годину, а Светско првенство у Турској је сјајна прилика да покажу сав свој потенцијал.

Сви очекују од младог Бензинга да настави са добрим играма приказаним на прошлогодишњем Првенству Европе.Уз Бензига много се очекује од талентованог крилног центра Тима Олбреха. Поред њих, Немци имају још квалитетних високих играча, попут Јагле, Плиба и Мекнатона, који се сјајно сналазе у рекету.

Ипак, проблем "панцера" је танка спољна линија. Грин и Хаман су искусни организатори игре, али ови играчи, услед недостатка квалитета, не налазе увек добра решења у нападу. Као играч који би могао да се на овој позицији докаже на предстојећем такмичењу помиње се 26-годишњи Хаико Шафарцик, који је раније већ пружао добре партије.

Иако је овај немачки тим у изградњи, уз још неколико талентованих играча који би се у будућности прикључили, било би питање времена када би „панцери" поново били у светском врху.

Овако остаје да се у Турској види да ли је ова екипа напрадовала у односу на прошлу годину.

 Демонд Грини  Бек  186цм Олимпија Лариса
 Робин Бензинг  Крило  209цм Ратиофарм Улм
 Пер Гунтер  Бек  185цм  Ратиофарм Улм
 Стефан Хаман  Плеј  196цм  Алба
 Елија Херис  Крило  201цм  Гонзага Универзитет
 Јасин Идбихи  Крило  208цм  Фантомс Брауншвајг
 Јан Јагла  Крилни центар  213цм  Асеко Проком
 Кристофер МекНотон Центар  211цм  ЕВЕ Баскет Олденбург
 Тим Олбрехт  Центар  210цм  Телеком Баскет Бон
 Тибор Плеис Центар  216цм  Бросе Баскет
 Хеико Шафарцик Бек  185цм  Фантомс Брауншвајг
 Филип Шветхелм  Бек  201цм  Еисбарен Бремерхавен
 Лука Штајгер  Бек  195цм  Алба
 Јохан Штрасер  Бек  189цм  Телеком Баскет Бон

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара