"Гаучоси" желе медаљу

Бивши олимпијски шампион жели у Турској одличје које им недостаје, злато на Светском првенству. Сјајна генерација аргентинских кошаркаша стиже без Ђинобилија, али са јаким младим снагама. Серхио Ернандез има тежак задатак да надмаши Рубена Мањана и освоји злато у Турској.

Златна генерација аргентинске кошарке у Турској ће последњи пут бити на окупу и покушати да освоји златну медаљу. Посао ће бити отежан неиграњем Мануа Ђинобилија, али Аргинтинци имају на окупу снажан тим и сигурно спадају у ред кандидата за освајање најсјајнијег одличја.

Највећи успех аргентинске кошарке сигурно је злато са Олимпијких игара 2004. године у Сиднеју. Већи део екипе који ће наступати у Турској били су чланови репрезентације која је 2002. године у Индијанополису освојила сребро у незаборавном финалу против Југославије.

Међутим, "гаучоси" не стижу у Кајсери као шампиони Јужне Америке. На недавно завршеном континенталном шампионату у Колумбији, Бразил је преотео Аргентини титулу освојену пре две године и на неки начин најавио завршетак доминације једне сјајне генерације.

Одсуство Мануела Ђинобилија са Светског првенства у Турској сигурно ће бити велики ударац за аргентинску екипу. Међутим, ту су Оберто, Скола и Ноћиони, који ће уз Приђонија и Делфина сигурно представљати крупан залогај за сваког противника.

Селектор Серхио Ернандез, 2005. године сео је на клупу аргентинске репрезентације, али је од Рубена Мањана, осим тима, наследио и велике апетите, које сви у Аргентини желе да задовоље.

Играчи:

Роман Гонзалес Ц 211цм Кимза

Фабрисио Оберто Ц 208цм Вашингтон Визардс,

Леонардо Гутиерез К 200цм Пењарол

Луис Скола К 206цм Хјустон Рокетс

Хуан Гутиререз Ц 205цм Гранада

Андрес Ноћиони Ф 203цм Сакраменто Кингс

Паоло Кинтерос Б 186цм Сарагоса

Карлос Делфино Б 198цм Милвоки Бакс,

Хуан Фернандез Б 192цм Темпл

Дијего Гарсија Б 189цм Ваљадолид,

Федерико Камерихс К 205цм Регатас Кориентес

Леонардо Мајнолди К 203цм Фуенлабрада

Пабло Приђони Б 191цм Реал Мадрид

Матијас Сандес К 201цм Фуенлабрада

Федерико ван Лаке Б 191цм Ваљадолид

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара