Читај ми!

Јанку дерби на Темзи

Тренутак за историју. Два српска тенисера одмерили су снаге на терену лондонске О2 арене у Мастерс купу. Јанко стигао до прве победе над Новаком. Бердих победио Ферера, тако да је Новак елиминсан из даљег такмичења.

Новак Ђоковић изгубио је у трећем колу Мастерса у Лондону од земљака Јанка Типсаревића са 3:6, 6:3, 6:3. Бердих је заузео прво место у групи, испред Ферера, који је раније обезбедио пласман у полуфинале, а из даљег такмичења елиминсан је први рекет света Новак Ђоковић.

Ђоковић је на почетку дуела са Типсаревићем наговестио боље издање од оног које је пружио у мечу против Ферера. Међутим, у наставку је препустио дизгине игре Типсаревићу, који је искористио шансу и забележио прву победу на турниру и уједно прву у дуелима са Ђоковићем.

Први тенисер Србије је у почетном сету дошао до брејка у четвртом гему (3:1), и ту предност одржао до краја тог дела игре. Све се, међутим, променило у наставку меча, када је Ђоковић деконцентрисаном игром наређао чак 19 грешака и омогућио Типсаревићу повратак у игру и изједначење у сетовима.

Трећи сет је био реприза другог, пошто је Типсаревић одмах одузео сервис Ђоковићу и сигурном, прецизном игром повео са 2:0.

Ђоковић до краја сета није успео да стигне ту предност, па је претрпео други пораз на Мастерсу и сада чека исход дуела између Ферера и Бердиха.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је после пораза од Јанка Типсаревића у последњем колу А групе Мастерс купа у Лондон да тренутно није у стању да пружа максимум на терену.

"Недостају ми свежина, глад за победама и пружање максимума на терену. Тренутно нисам у могућности да то урадим", рекао је Ђоковић после меча.

"Изгубио сам меч који сам мислио да ћу добити. Бићу срећан и уколико је ово моје последње појављивање на Мастерс купу, јер у поређењу са поразом од Ферера, мислим да сам сада играо мало боље", рекао је Ђоковић. Он је додао да ће наставити да се припрема за евентуални дуел са Роџером Федерером, али и да се радује одласку на дуго очекивани одмор, уколико Бердих савлада Ферера.

"Имам невероватну сезону иза себе, коју ништа не може да упропасти. Увек ћу се сећати ове године као најобље у мом животу", закључио је Ђоковић.

Јанко Типсаревић је рекао да му је драго што је победио Новака Ђоковића на Мастерсу у Лондону, али да не воли да игра против својих земљака.

"Био је занимљив меч, пун преокрета. Изузетно сам срећан што сам овде. Да ми је неко рекао да ћу завршити годину овде, са овом победом, прихватио бих сместа. Уживам у тренутку, али не волим да играм против земљака, јер смо сви добри пријатељи ван терена", рекао је Типсаревић после победе од 3:6, 6:3, 6:3.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи