Читај ми!

Милојевић: Максимовић од првог минута против Интера

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић навео је пред меч другог кола Лиге шампиона са Интером да је најважније да екипа одигра храбро, без "празног хода".

Милојевић: Максимовић од првог минута против Интера Милојевић: Максимовић од првог минута против Интера

Првак Србије Црвена звезда у уторак од 21.00 гостује код Интера на "Ђузепе Меаци" са директним преносом на РТС1.

Тренер црвено-белих Владан Милојевић је навео да су концентација и мотивација најважнији аспекти против фаворита Интера.

"Када играте на највишем нивоу такмичења, против великих екипа, морате да будете максимално концентрисани и мотивисани. Најважније је да имамо што мање 'празних ходова' и одиграмо храбро и константно", рекао је Милојевић.

Свестан је квалитета противника.

"Интер је шампион Италије, опет је претендент за Скудето, сигуран сам да имају и високе циљеве у Лиги шампиона. Имају сјајне играче, репрезентативце, систем игре и онда можете да мењате играче од утакмице до утакмице", истакао је Милојевић на конференцији за медије.

"Омри Глазер је добро, урађена је магнетна резонанца, нема повреде и одлуку ћу донети пред меч", додао је Милојевић.

На питање зашто екипа није тренирала у Милану, Милојевић је рекао да је идеја била да се добије време за тренинг и припрему. Прокоментарисао је и могућност да Вања Дркушић и Андрија Максимовић заиграју од првог минута.

"Не можемо ставити играча који је неспреман да игра, ако говоримо о томе да сам и раније добијао ово питање. У случају да неспремног играча ставите на терен, ризикујете повреду и смањујете му перформансе. Имамо медицински тим, фитнес тренере и то је наука, не може паушачно да се гледа. Не иде да играч истренира два пута после повреде и да игра. Вања је играо за викенд, веома је битан играч за нас. Видећемо да ли ће играти сутра", истиће Милојевић, па наставља о Максимовићу.

"Зашто би то био ризик? Он је заслужио шансу и оправдао поверење. Хоћу да причам и о Пруцеву који није ни био ту прошле године, а заслужује да се говори о њему. На обојици је да ћуте, раде и слушају, а када заслуже - добиће шансу. Неки пут та "награда" која се заслужи мало и закасни, али на крају то буде како треба", наводи тренер Звезде.

"Нисам се чуо са Дејаном Станковићем"

Најаве да ће Интер кренути са Арнаутовићем и Таремијем у стартних 11 Милојевић, како је навео, не види као потцењивање, него више као снагу Интера.

"Причамо о Арнаутовићу, Таремију, Лаутару... Да можете да бирате против кога хоћете да играте, било би тешко. Нема ту потцењивања, само планови тренера. Када играте утакмицу, имате противника преко пута вас на основу кога правите планове", рекао је Милојевић.

Милојевић је открио и да се није чуо, овај пут, са Дејаном Станковићем.

"Оставио је велики траг овде, због њега су многи код нас заволели Интер", нагласио је Милојевић.

Потенцирао је и на мешавину младости и искуства у редовима ривала.

"Интер има добар систем. Ту су млади и мотивисани играчи, али и искусни који потезом решавају утакмицу. Утакмица траје 90 минута, морамо да обратимо пажњу на то. Сви велики клубови у суштини тако функционишу. Не причам ту о организацији клуба, већ о терену. Имамо леп пример Бајер Леверкузена. Није то лако за тренере, јер у фудбалу нема времена. Живимо од резултата. Некад хоћете да поставите систем, али не постоји стрпљење", рекао је Милојевић.

Црвена звезда је у првом колу поражена од Бенфике 2:1 на Стадиону "Рајко Митић".

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи