Борац савладао Крку и уписао прву победу у новој сезони АБА лиге

Кошаркаши Борца победили су у Чачку екипу Крке резултатом 80:71 у утакмици другог кола регионалне АБА лиге.

Борац савладао Крку и уписао прву победу у новој сезони АБА лиге Борац савладао Крку и уписао прву победу у новој сезони АБА лиге

Иако није завршено ни друго коло АБА лиге, Борац је у Чачку забележио победу која се, судећи по квалитету и амбицијама вечерашњих противника, може испоставити као веома важна у борби за опстанак у регионалном такмичењу. Након убедљивог пораза од Партизана у првом колу, Чачани су на свом паркету надиграли Крку.

Тврдо и изједначено прво полувреме, током којег ниједна од екипа није стекла више од шест поена предности, завршено је вођством гостију 40:37 захваљујући поготку за три поена Јана Шпана у последњем нападу Крке пред одлазак на паузу.

Трећи квартал су Чачани решили у своју корист резултатом 22:18 и у последњих десет минута кошарке ушли са поеном предности. Отворили су четврту четвртину серијом 6:0 и умакли на до тада највећих плус седам (65:58).

Испоставило се да је то недостижна предност, пошто су се гости испромашивали у финишу утакмице и убацили свега 13 поена у последњој деоници, док је Борац пронашао начин да дуел мирно приведе крају и упише прву победу у новој сезони АБА лиге.

Победнички тим предводио је Американац Дианте Болдвин са 15 постигнутих поена, а два мање убацио је центар Ђорђе Гагић. Дабл-дабл учинак забележио је Марко Павићевић - 10 поена и 11 скокова.

Међу играчима Крке најефикаснији је био Јан Шпан са 14 поена. Чебашек и Гарсија су додали по 12, а Персонс 10 поена.

Борац ће у наредној рунди гостовати ФМП-у у Железнику, док ће Крка дочекати Спартак из Суботице. Биће то дуел два тима која ове сезоне још увек нису осетила сласт победе у АБА лиги.

АБА лига, друго коло:

Среда:
Задар - Игокеа 76:79

Субота:
Црвена звезда - Морнар 91:72
Будућност - Сплит 97:75

Недеља:
Мега - ФМП 83:80
Цедевита Олимпија - Дубаи 84:92
Спартак - Партизан 80:89

Понедељак:
Борац - Крка 80:71

Уторак:
Цибона - Студентски центар 19.00

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи