Читај ми!

Јанко шампион

Српски тенисер Јанко Типсаревић освојио је прву титулу у каријери на турниру у Куала Лумпуру, победивши Кипранина Маркоса Багдатиса. Своје треће финале на АТП турнирима у овој години Јанко је претворио у победу резултатом 2:0 (6:4; 7:5).

У врло драматичном мечу, пуном обрта, Јанко Типсаревић је сталоженом и сигурнијом игром дошао до првог АТП трофеја у каријери.

 

За нашег тенисера финале је почело веома драматично. Већ на првом Јанковом сервису Багдатис успева да доће до предности од 40:0 и три брејк лопте. Почиње игра живаца и концентрације. Јанко успева да изједначи, да би у два нарата Багдатис имао предност и на крају је искористио остваривши брејк на самом почетку меча – 2:0.

На Багдатисов сервис Типсаревић узвраћа агресивном игром, али не успева да врати брејк – 3:0. У наставку Јанко сигурно осваја свој сервис, а затим успева да врати брејк и резултатски врати меч на почетак – 3:2. Свој сервис Јанко добија без изгубљеног поена, 3:3, а затим прелази у офанзиву. Долази до 40:15, не успева да оствари ниједну од две брејк лопте, али поново долази до предности коју претвара у добијени гем на сервис противника – 4:3 за Типсаревића који сада преузима вођство у мечу.

Јанко поново добија свој сервис без изгубљеног поена, а Багдатис се намучио да после 40:30 остане у првом сету, резултат 5:4. Свој сервис наш тенисер поново сигурно реализује и води са 1:0 у сетовима, 6:4 у гемовима.

Други сет почиње мирно са 1:1 да би на другом сервису Багдатиса Типсаревић успео да начини брејк и поведе са 2:1. Јанко успева да сачува сервис 3:1 и направи нови брејк, 4:1.

Багдатис успева да врати брејк на сервис Типсаревића 4:2 и покушава да се резултатски врати у меч освојивши свој сервис 4:3. У томе и успева одузимајући сервис противнику изједначујући на 5:5 у гемовима.

Али Типсаревић одмах узвраћа новим брејком, 6:5 за нашег тенисера и гем који га води до пехара. Меч лопта за Типсаревића – 40:40. Борба живаца се наставља. Нова меч лопта. Опет 40:40. Нова меч лопта. И Јанко Типсаревић је шампион турнира у Куала Лумпуру 2011.

Овом победом наш тенисер је изједначио и резултат у међусобним дуелима, јер је у досадашњим међусобним сусретима Типсаревић против Багдатиса имао негативан скор од 2:1.

"Срећан сам што сам то урадио на оваквом месту. Ово је за мене диван догађај. Честитам Маркосу и мислим да ће се оваквим игром брзо вратити у врх", поручио је Типсаревић.

Други рекет Србије је истакао да му је Дејвис куп "дао крила" за овако успешну сезону.

"Тенис је по мени број један у Србији највише захваљујући Новаку Ђоковићу и девојкама које су биле међу најбољима у свету. Желео бих да будем међу десет играча у свету једног дана", рекао је Типсаревић.

"Јанко је заслужио да победи. Био је борбенији од мене, свака му част на свему и надам се да ће бити међу осам и да ће отићи на Мастерс", рекао је Багдатис.

Број коментара 67

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи