Читај ми!

Тешка победа Новака

Остварена је и 56. победа ове сезоне. Одлика великих је да и кад им не иде и када лоше играју победе. То је урадио Новак. После велике борбе у три сета савладан је Француз Гаел Монфис са 2:1. Противник Ђоковића у полуфиналу је Чех Томаш Бердих који је из даљег такмичења избацио Роџера Федерера.

Тежак меч, рововска борба. Новак успео да се дигне после изгубљеног сета, преокрене резултат и на крају сломи отпор вечерас одличног Француза. Новаку много тога није полазило за руком. Правио је доста неизнуђених грешака. Међутим, како је меч одмицао успео је да подигне ниво игре, таман толико колико му је било потребно да савлада Монфиса.

Сет за заборав нашег Новака. Монфис је доста агресивније ушао у меч. Новак на старту има проблеме. Противник у првом гему користиједину брејк шансу и стиже до, успоставиће се, одлучујуће предности у првом сету.

Новак је потом заиграо знатно агресивније. Покушавао је да држи противника далеко од основне линије. Међутим, агресивност је донела доста неизнуђених грешака. Новак је притиска осваки наредни сервис Монфиса. Долазио до брејк прилике. У седмом гему је има и две везане, ипак је дозволио противнику да се врати и освоји гем. Новак је укупно пропустио пет брејк шанси.


Оно што је Ђоковић пропустио Монфис користи при резултату 5:3. На сервис нашег тенисера осваја меч лопту, још једна неизнуђена грешка нашег тенисера и Француз осваја први сет са 6:3.

Новак наставља да се мучи, никако да уђе у ритам. Сваки његов покушај Монфис успева да осујети. На тренутак бљесне, али ипак недовољно да се озбиљније запрети противнику. Ипак, Новак успева да подигне ниво игре.


Стрпљиво гради поене, све је прецизнији. У петом гему Новак успева да стигне до првог брејка у мечу. После велике борбе у наредном гему Француз успева да врати брејк. То није пореметило нашег тенисера. Натавља са стрпљивом игром. При резултату 4:4, Новак поново прави брејк, а потом осваја и свој сервис, 6:4 у другом сету и изједначење.


Иако му много тога не полази за руком, једноставно не иде, Новак успева да подигне ниво игре и да преузме контролу. Монфис губи на експлозивности. Новак поново притиска сервис противника. Користи другу шансу за брејк на самом старту трећег сета. Ђоковић потом успева да материјализује брејк.


Француз све више губи снагу, постустаје. После велике борбе у трећем гему, чак девет минута игре, Монфилс уз доста проблема осваја свој сервис и смањује на 2:1. Новак није искористио прилику да до краја сломи отпор противника.


Уследио је миран период сета. Оба тенисера освајала су своје сервисе. Све до резултата 5:3 за нашег тенисера. Новак задаје одлучујучи ударац Фрацузу осваја две меч лопте, користи прву за коначних 6:3 у трећем сету.


Противник Новака у полуфиналу је Чех Томаш Бердих који је у четвртфиналу саваладао Швајцарца Роџера Федерера са 2:0 (6:2, 7:6 /7:3/).

Број коментара 85

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи