Читај ми!

Јелена боља од Франческе

Јелена иде даље. После велике борбе у три сета, наша Јелена Јанковић успела је да савлада Италијанку Франческу Скијавоне са 2:1. Противница у четвртфиналу Мастерса у Синсинатију је Кинескиња Шуи Пенг.

Јелена поново игра своју игру. Наша тенисерка показала да није заборавила да игра. Одличном игром успела је да савлада фаворизовану Италијанку и пласира се у четвртфинале. У борби за сам врх играће против Кинескиње Шуи Пенг.

 

Јелена је кренула силовито. Уз два брејка стиже до предности од 4:0. Италијанка успева да узврати. Враћа се у сет и сада она прави два брејка и смањује на 4:3. Ипак, Јанковићева не дозвољава тотални преокрет и уз још један брејк осваја сет резултатом 6:3.

Јелена је имала прилику да заврши меч у другом сету. После раног брејка и вођства од 2:0, успела је да одржава предност до финиша сета. Међутим, при резултату 5:4, на сервис наше тенисерке за меч, Италијанка успева да преокрене резултат. Са три везана гема, два брејка, Франческа преокреће резултат и уводи меч у трећи сет.

После уводних гемова, у трећем сету Јелена поново осваја рани брејк. До краја сета, наша тенисерка успева да одржи ту предност, иако су тенисерке размениле по још један брејк. Тако наша тенисерка долази до коначних 6:4 у трећем сету и пласмана у четвртфинале.

Резултати осмине финала

(13) Јелена Јанковић (Србија) - (7) Франческа Скјавоне (Италија) 6-3, 5-7, 6-4
(16) Пенг Шуаи (Кина) - Шахар Пер (Израел) 6-3, 6-2
(9) Андреа Петковић (Немацка) - (6) Петра Квитова (Чешка) 6-3, 6-3
(4) Марија Шарапова (Русија) - (14) Светлана Кузњецова (Русија) 6-2, 6-3
Нађа Петрова (Русија) - Кристина Мекхејл (САД) 6-3, 6-3
(2) Вера Звонарјева (Русија) - Петра Мартић (Хрватска) 6-2, 6-2
Данијела Хантухова (Словачка) - (8) Марион Бартоли (Француска) 6-3, 5-7, 6-3
(10) Саманта Стосур (Аустралија) - (5) Ли На (Кина) 6-4, 3-6, 6-4

У четвртфиналу се састају: Јанковић - Пенг, Петковић - Петрова, Звонарјева - Хантухова и Шарапова - Стосур.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи