Читај ми!

Јанко се провукао

После велике борбе, Јанко успео да стигне до другог кола. Српски тенисер Јанко Типсаревић савладао је у првом колу Синсинатија Француза Едуарда Рожеа Вазелина са 2:1. Наредни противник је Француз Жил Симон, који је савладао Јиргена Мелцера из Аустрије са 2:1.

Елиминација у полуфиналу Монтреала није оставила трага. Наизглед, улила му је додатну енергију и од само старта је кренуо силовито. Противник у првом сету није имао решења за игру нашег тенисера. У другом Француз је био знатно сигурнију и успео да изједначи. Трећи сет донео велику борбу у којој су оба тенисера пружила свој максимум. Сет је ушао у тај-брејк у коме је до изражаја дошло искуство нашег тенисера и на крају, ипак, заслужена победа.

Типсаревић је одлично ушао у меч. На самом старту прави брејк. Потом га лако материјализује. Наш тенисер користи лош старт противника, поново напада и прави нови брејк. Затим стиже до предности од 4:0. Јанко наставља да ломи противника, и даље је максимално концентрисан. Вазелин је тотално ван ритма и никако не може да се сабере. Како је започео сет, тако је и завршио, није дозволио противнику да запрети. Први сет Јанко осваја са 6:0 за само 29 минута игре.

Други сет, друга слика на терену. Француз је кренуо много ангажованије. Јанко је превише опуштен после глатко добијеног сета. У трећем гему пропушта брејк шансу, а онда су кола кренула низбрдо.

Вазелин креће у напад, користи грешке нашег тенисера и долази до две брејк шансе, пропушта их. Осваја и трећу брејк лопту, а потом и четврту, коју успева да искористи и стигне до брејка предности. Пад у Типсаревићевој игри, и Француз лако материјализује брејк, 4:1. Јанко успева да прекине серију и смањи на 4:2.

Француза и даље одлично служи сервис и без проблема осваја свој сервис. Типсаревић осваја лаган гем за 5:3. Јанко покушава да нападне Вазелинов сервис. Ипак, противник успева да стигне до две сет лопте, Јанко се брани. Француз не користи још две сет лопте. Међутим, користи пету прилику за 6:3 и изједначење у сетовима.

Типсаревић губи ритам, сервис му не доноси предност. Успева стрпљивом игром да изгради поене и освоји почетни гем у трећем сету. Француз одлично сервира и осваја гем без изгубљеног поена.

Јанко се све више мучи, дозвољава противнику нову брејк шансу, изједначење. Наш тенисер спашава још једну брејк лопту. У том тренутку Типсаревић је затражио лекарску помоћ због проблема са левим стопалом. После паузе наш тенисер успева да освоји свој сервис.

Јанко се враћа, поново користи опробан рецепт, дуге размене из којих по правилу излази као победник. На тај начин контролише игру, кад год је могуће. Противник напада снажним сервисима и успева да неутралише напад, 2:2.

Наставља се борба за сваки поен. Оба тенисера покушавају да одузму сервис противника и тиме преломе меч. Битка се распламсала, али обојица и даље задржавају свој сервис. Јанко успева да честим променама ритма изненади противника, који снажним сервисима успева да одржава неизвесност.

При резултату 5:4, на сервис противника Јанко пропушта две меч лопте. Француз се брани и осваја гем. Типсаревић лако осваја свој гем и пребације терет опстанка у мечу на противника. Француз успева да уведе сет у тај-брејк.

Типсаревић први стиже до мини брејка, а потом и до предности од 4:1, Француз успева да се врати и стиже до изједначења, 4:4. Уз нови мини брејк наш тенисер стиже до две меч лопте. Прву, на сервис противника, не користи. На свој сервис је сигуран 7:5 у тај- брејку.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи