Читај ми!

Агаси у Кући славних

Бивши први тенисер света Американац Андре Агаси примљен је у тениску "Кућу славних", скоро пет година пошто је завршио играчку каријеру.

Сада четрдесетједногодишњи Агаси освојио је у каријери осам грен слем титула - четири на Аустралијен Опену, два на УС Опену и по једном на Вимблдону и Ролан Гаросу.

"Тенису сам захвалан за све најдраже што имам у животу", рекао је Агаси, који је иначе, од 2001. у браку са некадашњом најбољом тенисерком света Немицом Штефи Граф са којом има двоје деце.

Агаси је прву грен слем титулу освојио 1992. године на Отвореном првенству Енглеске, а последњу 2003. на Аустралијен Опену. У каријери освојио и олимпијско злато - на Играма у Атанти 1996. године, као и укупно 60 АТП титула, укљуцујући 17 освојених на Мастерс турнирима.

Један од најбољих америчких и светских тенисера свих времена заузимао је позицију број један у шест наврата и то у периоду од 1995. до 2003. године, у укупном трајању од 101 седмице.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи