Читај ми!

Шведска смањила на 2:1

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић изгубили су у дублу од шведског пара Симон Аспелин - Роберт Линштед са 6:4, 7:6 (7:5), 7:5, па ће одлука о полуфиналисти Дејвис купа бити донета сутра после сингл мечева. Шведска је сада смањила резултат на 2:1, пошто је Србија првог дана меча добила оба сингл дуела.

Швеђани Симон Аспелин, 54 дубл играч на АТП листи и Роберт Линдестед - 14 на дублм листи, нису се уплашили бранилаца титуле у Дејвис купу. За Србију су играли најбољи тенисер света Новак Ђоковић и један од најбољих дубл играча Ненад Зимоњић, али нису успели да савладају, ипак, уигранији пар.

У првом сету Србија је повела, али су Швеђани направили брејк и преокренули резултат на 3:2 и до краја овог дела игре одржали предност.

У другом сету опет је Србија повела, међутим, домаћи играчи нису се уплашили најбољег светског тенисера у синглу и једног од најбољих у дублу. Наставили су у свом ритму и у финишу после 5:5 дошли до тај-брека и до 7:6.

У трећем сету ништа се није променило, па су Швеђани убедљиво са 3:0 добили овај меч.

Председник Тениског савеза Србије Слободан Живојиновић оценио је да је Србије и даље фаворит у дуелу са Шведском.

"Швеђани имају добар дубл, то смо знали. Мада мислим да Новак и Ненад данас нису имали среће у одређеним моментима. Мислим да смо показали да смо фаворити. Очекујем сутра једну победу и надам се да ћемо ући у полуфинале", рекао је Живојиновић.

У мечу са Шведском, у четвртфиналу Светске групе Дејвис купа, репрезентација Србије, која брани трофеј освојен прошле године, тренутно води са 2:1.

Прво је Виктор Троицки донео предност српској репрезентацији победивши Михаела Ридерштеда са 6:3, 6:1, 6:7 (6:8), 7:5, а потом је други поен освојио Јанко Типсаревић, којем је Швеђанин Ервин Елесковић предао меч због повреде у другом сету. До прекида је дошло при вођству Типсаревића са 1:0, након што је наш тенисер добио први сет са 6:2.

Сутра би према распореду требало прво да се састану Новак Ђоковић и Михаел Ридерштед, а биће занимљиво видети ко ће бити ривал Виктор Троицком пошто повређени Елесковић сигурно неће играти.

Победник овог дуела играће у полуфиналу Дејвис купа против Аргентине.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи