Читај ми!

Србија има квалитет

Све осим убедљиве победе било би велико изненађење. Тога су свесни и сви у нашем табору. Селектор се није обазирао на жреб. Сигуран је у своје играче да могу без проблема да се носе са притиском. Ђоковић је још једном потврдио да није имао дилеме око наступа у репрезентацији Србије.

Селектор репрезентације Србије у тенису Богдан Обрадовић рекао је да жреб за мечеве са Шведском, у четвртфиналу Светске групе Дејвис купа, "нема пуно утицаја" јер сви играчи "могу да поднесу притисак".

"Жреб, генерално, нема утицај на наше играче. Довољно су искусни да могу да поднесу притисак играња првог меча и свеједно је ко први наступа", казао је Обрадовић новинарима у Халмштаду.

Селектор је навео да очекује да тренутно најбољи тенисер света Новак Ђоковић буде спреман за наступ. Он се, после освајања Вимблдона и дочека у Београду, придружио осталим репрезентативцима.

"Мој успон, који је достигао врхунац у овој сезони, почео је освајањем Дејвис купа прошлог децембра. Та победа дала ми је пуно самопоуздање за оно што сам урадио у овој години", рекао је Ђоковић.

"Данас ћу пробати подлогу и верујем да, без обзира што је у питању велика промена када се са отворених терена уђе у халу, неће бити превише проблема да се адаптирам", додао је Ђоковић. Он је казао да због "згуснутог календара" тенисери имају дилему да ли да "наступају за репрезентацију или да се одморе и опораве".

Он није хтео да коментарише изостанак најбољег шведског играча Робина Содерлинга, док је за првог ривала Ервина Елесковића, који је 355. на АТП листи, који тврди да је као 12- годишњак победио најбољег тенисера света рекао:

"Мислим да смо играли једном у јуниорској конкуренцији и од тада га нисам видео", поручио је Ђоковић, уз констатацију да би требало променити систем такмичења у Дејвис купу, односно да један циклус треба да траје две године. Меч између Новака и Ерввина Елесковића је други на програму, после дуела Виктор Троицки - Михаел Ридерстед, који почиње у 13.00.

Троицки је поручио да репрезентација Србије "има квалитет" да одбрани трофеј освојен прошле године. "Сматрам да имамо квалитет да освојимо трофеј још који пут у годинама које долазе, а ово је једна од прилика. Противнике знам, али их одавно нисам гледао. Морамо максимално озбиљно да одиграмо јер, иако смо фаворити, у овом такмичењу изненађења су честа", оценио је Троицки.

Другог дана такмичења, у суботу у 13.00, играће се дубл, а за Шведску ће играти Симон Аспелин и Роберт Линдестад против Ненада Зимоњића и Јанка Типсаревића.

"Спреман сам потпуно после повреде коју сам добио у Лондону. Био сам у Београду и добро се одморио. Верујем у победу Србије у овом сусрету и спреман сам да дам свој допринос", казао је Типсаревић.

У случају да после два дана мечева ниједна репрезентација нема предност од 3:0, у недељу би требало да играју Михаел Ридерстед и Новак Ђоковић, а после њих Ервин Елесковић и Виктор Троицки. Први меч ће почети у 11.00, а селектори имају право да промене играче који ће наступати.

Важиће и ново правило по којем уколико је меч решен трећег дана после првог сингла (3:1) за неку репрезентацију и тај се меч играо у најмање четири сета селектори могу да донесу одлуку да се последњи, пети меч не игра.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи