Ноле (ни)је изненадио Федекса

Швајцарац Роџер Федерер мисли да је "добро за тенис" што је Новак Ђоковић освојио Вимблдон и постао водећи играч на светској ранг листи. Федерер такође није изненађен Новаковим великим успехом.

Бивши шампион, који је сада трећи на АТП листи, казао је да је Ђоковић "заслужио успех" после "огромног" старта сезоне.

"Он је заслужио да буде на првом месту после огромног старта године. Када ретко губиш, самопоуздање те дуго носи", казао је Федерер, који се са репрезентацијом Швајцарске спрема зе меч Дејвис купа против Португала.

За Федерера, како је рекао, "није изненађење" то што је српски тенисер скинуо Рафаела Надала са трона, после пет победа у финалима ове године.

Швајцарац је шест пута у каријери освојио Вимблдон, али је ове године испао у четвртфиналу од Жоа Вилфреда Цонге. Он је навео да није гледао финале између Ђоковића и Надала, у којем је Србин победио с 3:1 у сетовима.

"Нажалост, нисам могао да гледам финале, али сам сигуран да је одиграно на високом нивоу", рекао је једини играч који је ове године победио Ђоковића, у полуфиналу Ролан Гароса.

Ђоковић је у недељу освојио Вимблдон, а дан касније и званично је постао најбоље рангирани тенисер на свету. За тај подвиг био му је довољан пласман у финале Вимблдона.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи