Ђоковић задовољан организацијом

Горан Ђоковић, директор турнира "Србија опен" задовољан досадашњом организацијом турнира. Једини АТП турнир у Србији ускоро би могао да уће у серију 500, али за то је потребан троструко већи буџет. "Плави воз" превозио госте турнира.

Директор тениског АТП турнира "Србија Опен" Горан Ђоковић изјавио је данас да наша земља има све услове да добије организацију турнира серије 500, али да би за то требало да се обезбеди троструко већи буџет од садашњег, који износи 416.650 евра.

"Имамо све услове, централни терен капацитета 6.000 гледалаца, помоћне терене, Новака, који је други на свету, а и ја сам у европском борду АТП-а. Међутим, буџет мора да буде три пута већи", рекао је Ђоковић током промотивне вожње "Плавим возом".

Ђоковић је истакао да је задовољан овогодишњом посетом на Отвореном првенству Србије, као и да се очекује да се понови 2009. година када је мечеве на теренима СРЦ Милан Гале Мушкатировић пратило око 100.000 гледалаца.

"Утакмице на централном терену се наплаћују, док је улазак на терене један и два слободан. Задовољан сам како све функционише, турнир протиче по плану, још само да нас до краја послужи време", рекао је Горан Ђоковић.

Он је додао да је добра ствар што много страних новинара извештава са турнира у Београду, чак њих 140, а да су бројни представници медија из Азије дошли због јапанског тенисера Кеија Нишикорија.

"Гужве представљају проблем. Многи мисле да оне настају због ригорозне контроле приликом уласка у тениски комплекс, али то је стандардна процедура свуда у свету и поручио бих свима да дођу раније", поручио је Ђоковић.

Међу путницима у "Плавом возу" био је и познати српски фудбалер Саво Милошевић, у друштву пријатеља и спонзора турнира на релацији од Тениског центра Новак до станице у Топчидеру.

"Нисам задовољан посетом публике на турниру и мислим да Србија још нема тениску публику. Обишао сам многе светске турнире и могу да кажем да је организација Србија нпена на врхунском нивоу", рекао је Милошевић, уживајућу у разгледању града, али и самог салона у возу.

"Плави воз" је један од најпознатијих и најпопуларнијих возова у свету, израђен 1959. године за специјалне потребе некадашњег председника СФРЈ Јосипа Броза Тита.

Воз омогућава боравак, рад и друге протоколарне обавезе током путовања и представља покретну резиденцију у којој је Тито угостио више од 60 државника из целог света.

Иако је прешао више од 600.000 километара, воз је сачуван у аутентичном облику и представља музејску атракцију.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи