Типсаревић у четвртфиналу Ден Боша

Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се у четвртфинале турнира у Ден Бошу савладавши у осмини финала Француза Арно Клемона са 2:1 у сетовима - 3:6, 6:1, 6:3.

Био је то тек други међусобни окршај 51. и 87. тенисера света, а шест година млађи Србин заслужено је славио, као и у претходном дуелу прошле године у Мецу. Типсаревић је још једном потврдио да се полако враћа у некадашњу форму, која му је 2008. донела 33. позицију на АТП листи.

После олако изгубљеног првог сета наш Дејвис куп репрезентативац је у наставку заиграо веома добро. Супериорно је добио други сет , да би у трећем, после изједначене борбе до петог гема, "наместио" руку и сасвим преузео иницијативу.

Меч је преломљен када је Типсаревић брејком повео са 3:2 и потом рутински сачувао предност сигурним и прецизним сервисима. Србин је тријумфално окончао дуел још једним освајањем поена на противнички сервис, искористивши другу меч лопту после 106 минута игре.

Типсаревић се у четвртфиналу састаје са бољим из меча у којем касније данас играју други носилац Кипранин Маркос Багдатис и Аустралијанац Питер Лучак. Против 27. тенисера света Багдатиса Јанко је изгубио оба досадашња међусобна дуела, док се са Лучаком, 88. на АТП листи, до сада није састајао.

Турнир у холандском граду игра се за наградни фонд од 450.000 евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи