Ђоковић и Ерлих тријумфовали у дублу

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић и Израелац Џонатан Ерлих тријумфовали су на Квинс турниру у Лондону у конкуренцији дублова савладавши у финалу Словака Карола Бека и Чеха Давида Скоха са 2:1 у сетовима - 6:7 (6:8), 6:2, 10:3.

Трећи тенисер света и израелски специјалиста за дубл остварили су велики успех на познатом лондонском турниру. После "тесно" изгубљеног првог сета, убедљиво су добили други, да би у продуженом тај брејку били сигурнији и прецизнији, па су заслужено тријумфовали након једног часа и 29 минута занимљиве игре.

Освајањем трофеја у дублу Ђоковић је "компензовао" прерану елиминацију на Квинсу у сингл конкуренцији, где је изгубио у осмини финала од Белгијанца Ксавијера Малиса. Нема сумње да ће овај успех много значити за нашег најбољег тенисера пред наставак сезоне на травнатим теренима, посебно уочи учешћа на Вимблдону.

Ђоковићу је финале на Квинсу било тек друго у каријери у конкуренцији АТП дублова, а први пут је тријумфовао, уз значајну помоћ Ерлиха. Претходни пут је у пару са Чехом Радеком Штепанеком играо пре три године у Аделејду, где су их победили Јужноафриканац Весли Муди и Аустралијанац Тод Пери.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи