Сан претворен у јаву, Крајиновић у финалу Париза

Крајиновић – Изнер 2:1 (6:4, 6:7, 7:6). Филип Крајиновић остварио историјски успех пласманом у прво финале Мастерса. Наш тенисер није подлегао притиску које је носило полуфинале тако великог турнира какав је Мастерс у Паризу. Одиграо је своју игру и пласирао се у даље такмичење. Противник у финалу је Американац Џек Сок. Финале је на програму у недељу од 15.00 часова, уз директан пренос на каналима РТС-а и путем лајв стриминга на нашем порталу.

Крајиновић је у финалу Мастерса у Паризу. Одличном игром против фаворизованог противника, наш тенисер је успео да сломи отпор, пре свега сјајног сервера, Џона Изнера и заслужено стигне до финала. Овом победом изједначио је скор у међусобним дуелима, па сада обојица имају по једну победу.

Наш тенисер је одлучно ушао у меч. Након почетног одмеравања снага, у петом гему је искористио своју шансу и одузео сервис противнику, искористивши прву од две везане брејк шансе. Потом је Крајиновић рутински привео сет крају за 6:4 у првом сету.

Велика борба у другом сету, оба тенисера су успевала да сачувају свој сервис, ниједан тенисер није успео да оствари брејк прилику, па је сет решен у тај-брејку.

Американац је сигурнији на старту тог периода игре, уз два мини-брејка експресно стиже до 5:0. Крајиновић успева да смањи на 5:2, међутим, Изнер решава сет у своју корист, 7:2 у тај-брејку.

Велика борба и у трећем сету. Изнер на самом старту ствара брејк шансу, међутим, Крајиновић успева да се одбрани и задржи свој сервис. Исто је било и у деветом гему. Наш тенисер никако није успевао да запрети јер је противник сјајно сервирао. Па је и овај сет решен у тај-брејку.

Поново је Изнер сјајно кренуо и, уз један мини-брејк, повео је са 3:0. Наш тенисер успева да смањи на 3:2. Крајиновић преокреће и први долази до меч-лопте на свој сервис. Користи је за 7:5 у тај-брејку.

У финалу Филип Крајиновић ће играти против Американца Џека Сока који је у другом полуфиналу савладао Француза Жилијена Бенетоа са 2:0 по сетовима 7:5, 6:2. Финале је на програму у недељу од 15.00 часова.

Ток меча:

16.40 – Крајиновић је у финалу Париза! Џон Изнер већ на првом сервису Крајиновића осваја мини-брејк за 3:0, али наш тенисер враћа мини-брејк на 3:4 да би дошао до новог мини-брејка и меч-лопте на 6:5, коју претвара у победу и одлазак у своје прво финале на турниру Мастерс серије.

16.31 – Џон Изнер сигурно осваја свој сервис гем и уводи меч у тај-брејк. Први на сервису Филип Крајиновић.

16.28 – Изнер сигурно осваја свој сервис-гем, али Крајиновић сигурном игром долази до 6:5, па Изнер сервира за останак у мечу.

16.20 – После равноправне борбе, током трећег, одлучујућег сета, Џон Изнер, при резултату 5:4 за Крајиновића, сервира за останак у мечу.

15.51 – У одлучујућем сету први сервира Крајиновић и успева да добије свој сервис-гем спасивши једну брејк лопту.

15.41Изнер решава тај-брејк у своју корист резултатом 7:2. Победника ће одлучити трећи сет.

15.32 – При резултату 5:5, Џон Изнер сервира за останак у мечу. Успева да добије сервис-гем без изгубљеног поена, а Крајиновић сервира за увођење меча у тај-брејк.

15.24 – Меч је настављен, а Изнер ас сервисом долази до предности од 5:4.

15.21 – Меч је привремено прекинут због указивања лекарске помоћи једном од гледалаца. Прекид је настао средином другог сета при резултату 4:4 на сервису Џона Изнера, који води са 40:30.

14.50 – И на почетку другог сета Изнер сервира први и успева да освоји свој сервис-гем за 1:0.

14.44 – Крајиновић осваја први сет са 6:4! На свом сервису Филип Крајиновић осваја три сет-лопте и већ прву претвара у вођство од 1:0 у сетовима.

14.29 – Брејк за Крајиновића! На почетку другог сервис-гема Изнер запада у кризу, коју Крајиновић користи и осваја две брејк шансе, од којих већ прву претвара у вођство од 3:2. Филип сервира да потврди брејк. Џону Изнеру је накратко, у паузи између гемова, указана и помоћ физиотерапеута.

14.19 – Иако је Американац изборио чак две брејк шансе, Крајиновић успева да сачува свој први сервис-гем и изједначује на 1:1.

14.14 – Почео је полуфинални меч. Први на сервису је Џон Изнер и осваја свој сервис-гем за 1:0.

14.10 – Филип Крајиновић и Џон Изнер су изашли на терен и почели загревање са десетак минута закашњења у односу на најављен термин почетка меча.

Предајом најбољег тенисера света Рафаела Надала због повреде колена, Крајиновић је без борбе прошао у полуфинале турнира у дворани Берси, што ће му донети продор међу првих 45 играча на АТП листи.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи