Читај ми!

Возњацки победница турнира у Сингапуру

Данска тенисерка Каролина Возњацки освојила је титулу на завршном ВТА турниру у Сингапуру, пошто је у финалу победила Американку Венус Вилијамс са 6:4, 6:4. Возњацки је овим тријумфом освојила најважнији трофеј у каријери, али је и прекинула негативан низ који је имала у дуелима против Венус Вилијамс.

Каролина Возњацки је, наиме, уписала тек прву победу у међусобним дуелима пошто је претходних седам изгубила, уз само један освојен сет.

С друге стране, Вилијамс није успела да по други пут, после 2008. године, тријумфује на завршном турниру, и освоји свој јубиларни 50. трофеј у каријери.

У првом сету је видјено чак пет брејкова, а један више је направила Возњацки. Она је у десетом гему првог сета лако одузела сервис противници, искористила је прву сет лопту и повела са 1:0.

Од тог момента је на терену постојала само једна тенисерка. Возњацки је сјајно играла у другом сету, повела је са великих 5:0 и чинило се да ће врло лако стићи до победе.

Вилијамс се, међутим, тада "пробудила", везала је четири гема и смањила на 5:4. Американка је потом сервирала за изједначење у сету, али је Возњацки направила одлучујући брејк и тако освојила највећи трофеј у каријери.

"Осам је мој срећан број тако да сам се надала да ће, ако је победим макар једном у каријери, то бити баш данас. Изашла сам на терен и дала све од себе", рекла је Возњацки.

Данска тенисерка је прокоментарисала и ситуацију  у другом сету када је имала 5:0, али је Вилијамс везала четири гема и унела неизвесност у меч.

"Још се тресем. Имала сам 5:0, а онда је Венус почела да подиже игру. Вратила се својим ударцима и почела је да сервира у моје тело. Срећна сам што сам успела да победим на крају", рекла је Возњацки.

Вилијамс је ове сезоне играла три финала, Отворено првенство Аустралије, Вимблдон и у Сингапуру, и изгубила је сва три пута.

"Изгледа да сам прекасно стигла до свог најбољег тениса. Следећи пут ћу покушати да играм мало боље. То би могао да буде добар план", рекла је Вилијамс.

Она ове сезоне није освојила ниједан турнир, а да је данас победила била би то њена 50 титула у каријери. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи