Мартина Хингис трећи пут иде у пензију

Швајцарска тенисерка Мартина Хингис најавила је да ће јој завршни ВТА турнир у Сингапуру бити последњи у каријери.

"Веома сам срећна што сам имала прилику да овај диван спорт играм толико година. Тенис је увек био моја страст и веома сам захвална на свим изазовима, приликама, партнерствима и пријатељствима које ми је донео", написала је Мартина Хингис на свом Фејсбук профилу.

Хингис је до сада два пута прекидала каријеру, а потом се враћала на ВТА тур. Први пут је у пензију отишла 2003. са само 22 године, али се на терен вратила 2006, да би само годину дана касније поново прекинула с играњем тениса пошто је била позитивна на кокаин.

Ова 37-годидишња швајцарска тенисерка је на ВТА туру дебитовала 1994. године и од тада је освојила 25 гренд слем титула, пет у синглу, седам у мешовитим паровима и 13 у дублу.

Мартина Хингис је у појединачној конкуренцији три пута освајала Аустралијан опен, а по једном је била најбоља на Вимблдону и Отвореном првенству САД. На првом месту ВТА листе провела је укупно 209 недеља.

Мартина Хингис и њена партнерка у дублу Јунг Ђан Чан са Тајвана пласирале су се данас у финале турнира у Сингапуру. Њихове противнице у финалу биће Мађарица Тимеа Бабош и Чехиња Андреа Хлавачкова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи