Мугуруса, Венус, Конта и Рибарикова у полуфиналу

Гарбиње Мугуруса прва је полуфиналисткиња Вимблдона у конкуренцији дама, пошто је са 2:0 у сетовима савладала Светлану Кузњецову (6:3, 6:4). Венус Вилијамс боља од Јелене Остапенко (6:3, 7:5). Конта боља од Симоне Халеп 6:7, 7:6, 6:4. Магдалена Рибарикова савладала Kоко Вандервеj 6.:3, 6:3.

Шпанска тенисерка одиграла је још један одличан меч и против знатно искусније Кузњецове држала све конце игре у својим рукама.

Финалисткиња Вимблдона из 2015. године ће се за пласман у финале борити са  Магдаленом Рибариковом.

У полуфиналу је и Венус Вилијамс, која је са 2:0 (6:3, 7:5) савладала Летонку Јелену Остапенко.

Венус Вилијамс се тако по десети пут у каријери пласирала међу најбоље четири тенисерке на Вимблдону. Она је последњу титулу на трећем гренд слему у сезони освојила 2008. године.

Американка, која има 37 година, најстарија је полуфиналисткиња Вимблдона у последње 23 године, односно од 1994. и Мартине Навратилове. Она је дебитовала на Вимблдону само неколико месеци пре него што је Јелена Остапенко, овогодишња шампионка Ролан Гароса, рођена.

Венус ће у полуфиналу играти против Џоане Конте која је савладала Симону Халеп са 2:1, по сетовима 6:7, 7:6, 6:4.

Конта је до треће победе у њиховом петом дуелу дошла после два сата и 40 минута игре.

Британка је донајбољег резултата на Вимблдону дошла после велике борбе у три неизвесна сета. У првом је имала брејк заостатка, али је у завршници тог периода успела да узврати одузимањем сервиса и одведе сету тај-брејк, који је припао другој тенисерки света са 7:2.

У другом сету обе тенисерке биле су сигурне на свој сервис, али је Конта у новом тај-брејку надиграла Румунку, добила тај период са 7:5 и изборила одлучујући сет.

Она је до јединог брејка у трећем сету стигла у петом гему, када је повела са 3:2. Конта је сачувала стечену предност и зборила пласман у полуфинале.

Словачка тенисерка Магдалена Рибарикова пласирала се у полуфинале пошто је у четвртфиналу победила Американку Коко Вандевеј у два сета, 6:3 и 6:3.

Словакиња је до друге победе у исто толико дуела дошла после сат и 16 минута игре. Меч је прво игран на терену број један, али је средином другог сета прекинут због кише, да би потом био настављен на Централном терену под затвореним кровом.

Рибарикова је у првом сету већ на старту стигла до брејка, а потом је и у деветом гему још једном одузела сервис 25. тенисерки на WТА ранг-листи, те тако повела са 1:0 у сетовима.

Вандевеј је знатно боље почела други сет, направила је брејк, али је Рибарикова одмах успела да узврати истом мером и дође до изједначења - 1:1.

Деловало је да ће сет бити завршен у тај-брејк, с обзиром на то да су обе тенисерке биле сигурне на својим сервисима, али је Рибарикова у шестом гему још једном одузела сервис, а потом и сачувала стечену предност и остварила најбољи пласман у каријери на гренд слемовима.

Она ће се у полуфиналу састати са Гарбињом Мугурусом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи