Мари без проблема до првог тријумфа у Лондону

Први тенисер света, Британац Енди Мари, победом је почео учешће на завршном АТП турниру у Лондону, пошто је у првом колу Групе "Џон Мекинро" био бољи од Хрвата Марина Чилића у два сета, 6:3 и 6:2.

Мари је у њиховом 15. међусобном дуелу до 12. победе дошао после 90 минута игре.

Он је на почетку меча спасао две брејк лопте, а онда одузео сервис противнику. Међутим, Чилић је већ у наредном гему успео да узврати истом мером и тако смањи на 1:2.

Мари је и поред претрпљеног брејка у наредном гему поново одузео сервис противнику и тако повео са 3:1. Чилић, седми тенисер на АТП ранг листи, овог пута није успео да се врати, Британац је био сигуран на својим сервисима, тако да је после 46 минута игре водио с 1:0 у сетовима.

У другом сету је наставио у истом ритму, био сигуран на својим сервисима, а до брејка је стигао у петом и седмом гему.

Мари је после меча рекао да му је самопоуздање порасло у последње време, захваљујући низу од 20 победа.

"Када почнете да побеђујете и освајате турнире, самопоуздање расте. Данашњи меч је био тежак, Чилић је био добар, имао је своје шансе у првом и на почетку другог сета, али ја сам био бољи, у битним тренуцима сам правио брејкове", рекао је Мари после меча.

Британцу је на домаћем тлу ово био први меч као првопласираном тенисеру света.

"Сјајна атмосфера вечерас у Лондону. Хвала вам на подршци, много ми значи. Покушаћу што више да уживам у моменту. Ово је био један од мојих најбољих мечева овде. Свакако ћу покушати да овако играм до краја, надам се да ћу успети", рекао је Мари.

Раније данас у првом мечу Групе "Џон Мекинро", Јапанац Кеи Нишикори је са 6:2 и 6:3 победио Швајцарца Стана Вавринку.

Мари ће се у другом колу састати с Вавринком, док Чилића очекује меч с Нишикоријем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи