Читај ми!

Ђоковић у Паризу, следи коначни обрачун са Маријем

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић налази се у Паризу, где ће наредне седмице на Мастерсу покушати да добрим играма одбрани прво место на АТП листи. Енди Мари чека своју шансу и има прилику да смени Новака на месту најбољег. Турнир почиње у понедељак, Ђоковић је као први носилац слободан на старту, а ривал у другом колу биће му победник дуела Николас Алмагро – Жил Милер, но најбољи тенисер света ће ипак и првог дана турнира изаћи на терен – као партнер Ненада Зимоњића.

Новак Ђоковић се налази у Паризу и вредно тренира пред почетак претпоследњег мастерса у сезони.

"Ништа није готово. Очекују нас још два велика турнира, у Паризу и Лондону. Покушаћу да се што боље припремим за сезону у затвореном, где сам у последњих неколико година играо прилично добро. Покушаћу да будем бољи", рекао је Новак.

Према ранијем договору, Ђоковић је допутовао без тренера Бориса Бекера и Маријана Вајде. Циљ промена је увођење нових чланова тима и планирана адаптација нових и старих, који су и даље уз најбољег рекета света.

Како је саопштено из Ђоковићевог тима, уз њега ће током турнира бити Шпанац Пепе Имаз, који је већ радио са Новаком, кондициони тренер Гебхард Грич, физио Лукас Бенет, као и његов брат Марко Ђоковић.

Најбољи тенисер света освајао је турнир у Паризу у претходне три године, а овога пута имаће и мотив више, пошто се Енди Мари опасно приближио "неухватљивом" Новаку.

Ђоковић је као први носилац слободан на старту, а први меч на турниру одиграће против победника из меча Николаса Алмагра и Жила Милера, док ће Мари играти са победником дуела Фернанда Вердаска и једног од квалификаната.

Најбољи тенисер света ће ипак и првог дана турнира, у понедељак, изаћи на терен – као партнер Ненада Зимоњића у конкуренцији дублова.

Ђоковић и Зимоњић се у првом колу парова срећу са Французима Квантером Халисом и Адријаном Манарином, а тај меч ће се играти иза поднева.

На турниру у Паризу неће играти Роџер Федерер, Рафаел Надал, Гаел Монфис, Ник Киријос, Сем Квери, Бернард Томић и Александер Зверев.

У прошлогодишњем финалу, Ђоковић је са 6:2, 6:4 савладао Ендија Марија.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи