Читај ми!

Троицки: Жао ми је Дуција, срећан сам што идем даље

Виктор Троицки рекао да је срећан због пласмана у треће коло Ролан Гароса, али да му је жао што је Душан Лајовић морао да преда меч.

"Криво ми је што нисмо одиграли меч до краја, жао ми је Дуција, али сам срећан што сам у трећем колу", рекао је Троицки новинарима у Паризу.

"Обојица смо тешко ушли у меч, нисмо играли баш најбољи тенис. На почетку је он био прилично бољи, играо је офанзивније и добро је погађао. Потом сам се мало опустио, дошао сам себи и успео да преокренем, али сам заиста катастрофално сервирао цео меч. Мучио сам се са тим, јер кад ми не иде први сервис, не осећам се најбоље у игри", рекао је Троицки.

"Опустио сам се после првог сета, притисак је нестао. Осећао сам улогу фаворита, био је мали притисак јер играм против Дуција први пут. У другом сету сам се опустио и кренуо да играм мало боље, погађао сам ударце које нисам у првом сету, играо сам агресивније, други сет сам заслужено добио... У трећем сам већ видео пад код њега, видео сам да нешто није у реду", рекао је Троицки.

Троицки ће у трећем колу играти против Француза Жила Симона, који је био бољи од Аргентинца Гвида Пеље са 3:2.

"Симона никад нисам добио, заиста ми не одговара, зато сам мало више навијао за Пељу", рекао је Троицки уз осмех и додао да је Симон сјајан момак и да су добри пријатељи.

"Он стиже све, незгодан је, може да трчи бесконачно... Чак и када играш агресивно мораш до краја да га докусириш агресивном игром, а то мени до сада није успевало. И кад сам играо добро опет нисам узео сет против њега. Има играча који ти одговарају и који ти не одговарају", навео је Троицки.

Душан Лајовић је навео да је меч предао јер су га ухватили грчеви почетком трећег сета.
"
Грчеви су ме ухватили почетком трећег сета. Кренули су у левој, па у десној нози.... Није било смисла настављати, нисам могао да играм, нити би то личило на нешто", рекао је Лајовић.

"Боље што сам нашем играчу предао него неком странцу", навео је Лајовић.

На новинарко питање откуд грчеви после само два одиграна сета, Лајовић је одговорио да тај проблем имао већ неколико пута.

"То је тај проблем који се јавља већ неколико пута. Мислио сам да сам то решио, али изгледа да нисам. Нису били кратки поени, али сат и по игре није разлог да се тело замори. Све је у глави. Био сам стегнут у првом сету, осећао сам притисак, а онда је више снаге потребно за кретање, за све...", рекао је Лајовић.

"Треба да нађем решење за тај ментални притисак који сам себи намећем", додао је Лајовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару