Ивановићева: Играла сам добро, срећна сам због победе

Српска тенисерка Ана Ивановић срећна је због добре игре и победе над Осеан Додан и пласмана у друго коло Ролан Гароса.

"Добро сам играла током целог меча. У почетку је противница правила грешке, а ја сам добро сервирала. У другом сету је она била много боља и агресивнија, мање је грешила, али је и имала много среће, пошто је у важним моментима погађала много линија. Али, срећна сам што сам успела да останем смирена у тим моментима, да направим брејк рано у трећем сету и задржим предност", рекла је Ивановићева новинарима после меча.

Она се пласирала у друго коло Ролан Гароса пошто је у три сета, 6:0, 5:7 и 6:2, победила Францускињу Осеан Додан.

"Знала сам да други сет неће бити тако лаган, она је агресивна играчица, знала је да направи много грешака, али и да може јако много винера да направи. У другом сету је играла много боље, можда сам ја била мало пасивнија него у првом, али то је зато што ми она није дозвољавала, боље је сервирала када се меч ломио. Имала сам брејк шансу на 4:3, али сам срећна што сам могла боље да одиграм у трећем сету", рекла је Ивановићева.

"Свака година је нови изазов, противници су другачији. Срећна сам што сам успела добро да одиграм данас, да будем агресивна с форхендом, доста сам доминирала, излазила на мрежу. Желим да се концентришем на своју игру, да се припремим што боље за наредни меч", навела је она.

Ивановићева, која је 2008. године освојила Ролан Гарос, рекла је да воли да игра на шљаци у престоници Француске.

"Волим да играм у Паризу, имам лепа сећања и срећна сам што сам данас победила. Следећи меч је нови изазов па ћемо видети шта ће бити. Одрасла сам на шљаци, увек се добро осећам, волим да градим поен, да се играм, увек имам осећај да имам простора и времена за то. Овде често буду тешки услови, ја то волим јер могу да играм свом снагом, немам осећај да ми лоптица много лети. Публика је увек ту, подржава и воли тенис и радује се добрим поенима са обе стране. То ме инспирише да добро играм", рекла је срска тенисерка.

Ивановићева ће у другом колу играти против Чехиње Денисе Алертове, којој је јапанска тенисерка Куруми Нара предала меч.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару