Читај ми!

Новак на старту против Луа, полуфинале са Рафом

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић на старту Ролан Гароса играће против Јен-Хсун Луа из Кинеског Тајпеха, одлучено је жребом у Паризу. Ана Ивановић играће против Осеан Доден, док ће Јелена Јанковић за ривалку имати Татјану Марију.

Ђоковић је у истој половини жреба са Рафаелом Надалом, што значи да би дуел са шпанским тенисером могао да уследи у полуфиналу.

Први носилац на турниру Ђоковић ће други пут у каријери играти против 100. тенисера света Јен Сун Луа и покушаће да оствари другу победу. Српски тенисер би у четвртфиналу могао да игра против Чеха Томаша Бердиха, а у полуфиналу против деветоструког освајача Ролан Гароса Шпанца Рафаела Надала.

Потенцијални противници српског тенисера у каснијим фазама Ролан Гароса су:

3. коло: Федерико Делбонис (Аргентина, 31)
4. коло: Роберто Баутиста Агут (Шпанија, 14), Бернард Томић (Аустралија, 20)
Четвртфинале: Томаш Бердих (Чешка, 7), Давид Ферер (Шпанија, 11), Фелисијано Лопез (Шпанија, 21)
Полуфинале: Рафаел Надал (Шпанија, 4), Жо-Вилфрид Тсонга (Француска, 6), Давид Гофан (Белгија, 12), Доминик Тим (Аустрија, 13)...
Финале: Енди Мари (Велика Британија, 2), Стан Вавринка (Швајцарска, 3), Кеи Нишикори (Јапан, 5), Милош Раонић (Канада, 8)...

Други тенисер света Британац Енди Мари играће у првом колу против тенисера из квалификација. Бранилац титуле Швајцарац Стан Вавринка играће против Лукаша Росола из Чешке, док ће Надал почети такмичење дуелом против Аустралијанца Сема Грота.

У четвртфиналу би могли да играју Надал и Жо Вилфрид Тсонга, као и Вавринка са Раонићем и Мари са Нишикоријем.

Јанко Типсаревић играће против Канађанина Милоша Раонића, противник Душану Лајовићу биће Американац Денис Кудла, а Виктор Троицки ће на мегдан Бугарину Григору Димитрову. 

Најбоље рангирана српска тенисерка Ана Ивановић на старту Ролан Гароса играће против младе Францускиње Осеан Доден, док ће Јелена Јанковић за ривалку имати Немицу Татјану Марију.

Бојана Јовански ће имати најтежи задатак јер ће се у првом колу састати са Пољакињом Агњешком Радвањском, другом на WТА листи.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару