Читај ми!

Јоровић: Криво ми је што нисам успела, Јечменица: Задовољна залагањем, али ...

Српска тенисерка Ивана Јоровић рекла је да јој је криво што репрезентацију није довела до петог одлучујућег меча против Белгије у баражу плеј-офа за опстанак у Светског групи два Фед купа. Jечменица-Јевтић: Задовољна сам залагањем, али не и резултатом.

"Криво ми је што нисам победила, што Србију нисам довела до петог меча. Да сам добила тај-брејк, , када сам имала две сет лопте, мислим да би меч ишао другачијим током. Можда је то било кључно...", рекла је Јоровићева новинарима после меча у београдској дворани "Александар Николић".

"Мислим да је Флипкенс боља играчица у овом тренутку. Дала сам све од себе, али је она показала колико је борбена. Овај пут је била боља, али надам се да ћу следећи пут то бити ја", казала је Јоровићева.

Србија ће наредне сезоне играти у Евроафричкој зони, а Јоровићева верује да ће играчице до тада напредовати и да ће се вратити у Светску групу два Фед купа.

Белгијска тенисерка Кирстен Филпкенс рекла је да је пресрећна због пласмана у Светску групу два Фед купа и додала да је њена репрезентација имала среће што за Србију нису наступале Ана Ивановић и Јелена Јанковић.

"Био је ово тежак викенд за нас. Јанина (Викмајер) је добро почела дан, довела нас до 2:1 и мени знатно олакшала ситуацију. Мислим да смо имале среће што за Србију нису наступале Ивановићева и Јанковићева, али и поред тога, Александра Крунић нам је изузетно отежала посао. Ивана Јоровић је показала да поседује огроман потенцијал и очекујем још много од ње у наредним годинама", рекла је Флипкенсова.

Jечменица-Јевтић: Задовољна сам залагањем, али не и резултатом

Селекторка тениске репрезентације Србије Татјана Јечменица-Јевтић рекла је да је поносна на наступе својих играчица против Белгије у плеј-офу Светске групе два Фед купа и поред пораза од 2:3.

"На папиру оне јесу биле фаворити, али на терену то није било тако лако. Рекла сам да верујем у свој млади тим, а сви сте видели и зашто. Нисам задовољна резултатом, али задовољна сам борбом, залагањем...", рекла је Јечменица-Јевтићева.

"Даншњи дан је био исцрпљујућ. Били смо близу да поведемо 2:1... Остаје жал због тога. Могли смо и да изједначимо на 2:2, али ипак ни у томе нисмо успели", додала је селекторка.

"Мислиле су Белгијанке да ће бити на прагу победе већ после првог дана, али смо ми направили изненађење, а могли смо још једно... Нијансе су одлучивале. Но, предстоји нам борба за повратак, а ја верујем да ћемо у томе успети поново, као и пре две године", рекла је Татјана Јеченица-Јевтић.

На питање новинара да ли ће и у будућности тениска репрезентација наступати у овом саставу, односно, да ли је време за смену генерација, селекторка Србије је рекла да је рано причати о томе.

"Једног дана ће доћи до тога, када ће тим морати да се подмлади. Млађе играчице заслужују да играју и ја верујем у њих. Рано је још причати о томе", рекла је Јечменица-Јевтићева.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару