Читај ми!

Фед куп: После првог дана, Србија – Белгија 1:1

Александра Курнић донела предност Србији, победом над Кирстен Флипкенс од 2:0. Изједначење Белгији донела је Јанина Викмајер, која је истим резултатом савладала Јовану Јакшић.

Тениска репрезентација Белгије изједначила је на 1:1 против Србије у баражу за опстанак у Светској групи два Фед купа, пошто је Јанина Викмајер победила Јовану Јакшић - 7:5, 6:0.

У првом сету се водила велика борба, тај део игре трајао је сат и пет минута, а Белгијанка је направила брејк више и повела са 1:0. Викмајер је са добром игром наставила и у другом сету, врло брзо је, уз два брејка, повела са 4:0, чиме је меч практично био решен.

Вођство Србији донела је Александра Крунић, која је савладала Кирстен Флипкенс са 6:4, 7:6 (10:8).

Иако слабије рангирана за 60 места у односу на противницу, Крунићева је успела да слави против много искусније играчице после више од стотину минута игре у дворани Александар Николић.

"Јако сам срећна што сам донела први бод, нарочито у оваквој борби, јер ће ми ово много значити за сутра. Меч је био психички тежак, није ми било добро, све ми је пулсирало. Ужасно сам се концентрисала на тактику. Добро је што нисам играла са Јанином Викмајер првог дана", рекла је Крунићева за РТС после меча.

У недељу од 13 часова на програму су узвратни мечеви у синглу - састају се Крунић и Викмајер, односно Јакшић и Флипкенс. Након тих мечева на програму је дубл. 

Овако је протекао тениски дан у Београду:

17.00 - Јанина Викмајер је лако освојила други сет, резултатом 6:0, чиме је победила и донела изједначење Белгији.

16.30 - После велике борбе, Белгијанка је освојила први сет резултатом 7:5.

15.30 - Почео је меч између Јоване Јакшић и Јанине Викмајер.

15.00 - Крај. Србија води са 1:0, пошто је Александра Крунић савладала Кирстен Флипкенс са 2:0.

13.59 - Александра Крунић је добила први сет резултатом 6:4 за 41. минут игре.

13.15 - Дуелом Александре Крунић и Кирстен Флипкенс почео дуел Србије и Белгије у баражу за опстанак у Светској Б групи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару