Новак Ђоковић захвалио војвоткињи од Корнвола

Пројекат "Породични сарадник", који заједно реализују Влада Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање и социјалну политику, Уницеф и Фондација "Новак Ђоковић", представљен је војвоткињи од Корнвола, током њене званичне посете Србији. Новак Ђоковић видео-поруком захвалио војвоткињи.

Порука је снимљена у хали "Александар Николић" у Београду током Дејвис купа.

Порука Новака Ђоковића војвоткињи од Корнвола:

"Ваше височанство, поштована војвоткињо од Корнвола, добро дошли у Србију.
Желео бих да изразим своју захвалност због Ваше одлуке да посетите породице обухваћене пројектом, који удруженим снагама спроводе Влада Републике Србије – Министартсво за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Уницеф и Фондација "Новак Ђоковић".

Овај пројекат је од изузетне важности за све нас зато што је фокусиран на оснаживање породица, а јака породица је стуб сваког друштва. Деца не могу да имају срећно и разиграно детињство које негује њихов истраживачки дух уколико им не обезбедимо стабилно окружење у којем ће расти и развијати се на прави начин.

Моја породица је увек била моја сигурна лука и захваљујући љубави и подршци својих родитеља успео сам да остварим све своје снове. Зато данас моја суприга и ја желимо да наш син одраста у истом породичном окружењу.

Кроз овај пројекат до сада је прошло 400 породица и 1.000 малишана. Сви они деле мишљење да им је услуга 'Породичног сарадника' помогла да ојачају родитељске вештине и унапреде квалитет односа унутар породице, и самим тим осете неопходну сигурност и позитивне промене.

Неки од њих су први пут као породица заједно прослављали дечје рођендане, нека деца никад више нису била раздвојена од својих родитеља и смештена у институције, многа су поправила успех у школи јер су их код куће чекали родитељи са којима су изградили однос пун љубави, пажње и разумевања.

Све ово не би било могуће без несебичног залагања и труда 'Породичних сарадника', који су из дана у дан чинили све како би помогли породицама у ризику. Зато су породице обухваћене пројектом данас снажније, а биће још јаче када ова услуга буде званично увршћена у систем социјане заштите у Србији.

То је наш циљ и част нам је да данас са вама разговарамо о томе. Жеља свих нас је да овај пројекат у потпуности заживи јер смо свесни тога да може умногоме да допринесе унапређењу друштва у коме живимо.

Ваше присуство данас је од неизмерне важности због скретања пажње јавности и додатног истицања важности овог питања. Желео бих још једном да Вам се захвалим што сте данас са нама и на подршци коју нам пружате!", закључио је Ђоковић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару