Читај ми!

Дејвис Куп: Ђоковић и Зимоњић поражени у дублу

Тениска репрезентација Казахстана повела је против Србије са 2:1 у првом колу Светске групе Дејвис купа у Београду, пошто су у дуелу дублова Голубљев и Недовјесов савладали Ђоковића и Зимоњића са 3:0 (6:3, 7:6, 7:5).

Дејвис Куп: Ђоковић и Зимоњић поражени у дублу Дејвис Куп: Ђоковић и Зимоњић поражени у дублу

Данашњи дубл меч добро је почео по Србију, пошто су Зимоњић и Ђоковић у петом гему, на сервис Недовјесова дошли до брејка, те повели са 3:2.

Ипак, Србија на Ђоковићев сервис није успела да осигура брејк, па је Казахстан изједначио. Уследио је пад у игри Ђоковића и Зимоњића, што гости користе и серијом од четири узастопна гема, уз подршку око 100 својих навијача, долазе до предноси од 1:0 у сетовима.

Казахстан је и на почетку другог сета на сервис Ђоковића био близу да одузме сервис, али гости ипак нису искористили три брејк лопте. У наставку сета сви тенисери су добро сервирали, па није било брејк лопти, те је тај период игре окончан у тај-брејку.

Одлучујући гем другог сета припрао је Казахстанцима са 7:3, иако је Србија повела 2:0. Недовјесов и Голубјев су веома добро, прецизно и снажно сервирали, док су Ђоковић и Зимоњић имали много проблема приликом враћања сервиса, па је тако Казахстан после 90 минута игре водио са 2:0 у сетовима.

На вишем нивоу су Зимоњић и Ђоковић играли у трећем сету. До прве брејк лопте у том периоду су дошли у трећем гему, али нису успели да је реализују и поведу са 2:1.

Казахстанци су имали три шансе да одузму сервис у осмом гему, али су се српски тенисери "извукли" и продужили меч. Публика је у завршници трећег сета пружала велику подршку, али то није помогло Ђоковићу и Зимоњићу, који су у 11. гему такође пропустили једну брејк лопту.

Голубјеви и Недовјесов су агресивно одиграли на сервис Зимоњића у 12. гему, што им се исплатило, па су после два сата и 29 минута игре дошли до тријумфа.

Тенисери Казахстана су јуче имали бучну подршку својих навијача, па је Тениски савез Србије као одговор на то организовао бубњаре за домаће играче, који су током данашњег дубл меча констатно између поена подизали атмосферу у дворани "Александар Николић" у којој је било око 4.000 гледалаца.

Претходно је у петак Ђоковић савладао Недовјесова са 3:0, док је Виктор Троицки изгубио од Михаила Кукушкина истим резултатом.

У недељу се у одлучујућим мечевима састају Ђоковић - Кукушкин, а потом Троицки - Недовјесов.

Овако је протекао меч у дворани "Александар Николић"

17.45 - Крај, наш дубл тандем изгубио је и трећи сет резултатом 7:5. Казахстан је повео са 2:1. 

17.18 - Без брејка у сету који Србија мора да добије, резултат је 3:4 за Казахстан.

16.47 - Казахстанци добијају и други сет пошто су у тај брејку славили са 7:6. Пред нашим дублом је велики изазов у колико желе да дођу до тријумфа у овом мечу.

16.40 - Победник другог сета биће познат после тај брејка - 6:6.

16.11 - Без брејка у другом сету, резултат је 3:2 за Србију.

15.45 - Голубљев и Недовјесов решавају први сет у своју корист - 6:3

15.36 - Казахстанци одмах узвраћају рибрејком и неутралушу предност нашег дубла - 3:3.

15.30 - Дубл тандем Србије први долази до брејка на мечу, Ђоковић и Зимоњић одузимају сервис противнику у петом гему и воде са 3:2.

15.15 - Почео је дуел дублова, Казахстанци први на сервису.

15.07 - Ускоро се очекује почетак меча у ком наш дубл тандем Ђоковић и Зимоњић играју против Голубљева и Недовјесова, играчи се загревају на терену.

14.55 - Навијачи су се одазвали позиву наших тенисера, дворана "Александар Николић" знатно испуњенија него првог дана такмичења у Дејвис купу.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару