Ангелика Кербер освојила Аустралијен опен

Анђелика Кербер победила Серену Вилијамс са 2:1 у финалу Отвореног првенства Аустралије са 2:1 и освојила свој први гренд слем у првом финалу.

Немачка тенисерка Ангелика Кербер освојила је данас своју прву титулу на гренд слем турнирима, пошто је у финалу Отвореног првенства Аустралије победила Американку Серену Вилијамс у три сета - 6:4, 3:6 и 6:4.

Керберова је до овог меча само једном победила Серену Вилијамс у претходних шест дуела, а данас је уписала другу, најважнију победу.

Поред тога што је стигла до прве гренд слем титуле у каријери у првом гренд слем финалу, Керберова је и спречила Американку да одбрани титулу у Мелбурну и освоји 22. гренд слем титулу и тако изједначи рекорд легендарне немачке тенисерке Штефи Граф.

Немица је данашње финале одлично почела, пошто је већ у другом гему одузела сервис противници и повела са 2:1. Вилијамсова је у шестом гему успела да узврати истом мером и изједначи на 3:3.

Међутим, Немица је већ у наредном гему поново одузела сервис Американки, а три гема касније сервирала је без изгубљеног поена за предност од 1:0.

Вилијамсова је у другом сету заиграла боље, направила је брејк у четвртом гему (3:1) и сигурно привела тај део игре крају, не дозволивши Керберовој ниједну брејк прилику.
На почетку трећег сета виђена је велика борба и драма на терену, нарочито у шестом гему у коме је Керберова искористила тек пету брејк лопту и тако повела са 4:2.

Тенисерке су добиле наредна два гема на свој сервис, а онда је Немица сервирала за велику победу. Међутим, у том гему се "стегла рука" Ангелике Кербер, направила је неколико грешака и дозволила Вилијамсовој да направи брејк и врати се у меч.

Најбоља тенисерка света је у наредном гему сервирала за изједначење. Лоше је почела, губила је са 0:30, али је потом нанизала четири изузетна поена и стигла до гем лопте. Није је искористила, после чега је Керберова стигла до прве меч лопте у мечу, коју је и искористила.

Керберова: Остварио ми се велики сан

Немачка тенисерка је, после освајања титуле, признала да јој се остварио велики сан.

"Прво, честитке Серени. Већ годинама је моја велика инспирација, најбоља је тенисерка света. Осим што си велика шампионка, ти си и велики човек", било је прво што је Керберова рекла пошто је подигла први гренд слем трофеј у каријери.

Немица ће од понедељка бити друга тенисерка света на WТА листи.

"Кад се вратим уназад, успела сам да спасим меч лопту у првом колу, било је драме и у трећем колу... Све то сам успела да превазиђем, да искористим своје шансе и да дођем до овог меча са Сереном и успела да је победим. Остварио се мој велики сан", рекла је Керберова.

"Радила сам веома напорно да бих ово остварила и успела сам да постанем гренд слем шампионка, што ми делује потпуно нестварно... Уживала сам претходне две недеље, ово су две најбоље недеље у мом животу. Видимо се следеће године", додала је Керберова.

Вилијамсова, шестострука шампионка у Мелбурну, имала је само речи хвале за нову шампионку Аустралијен опена.

"Енџи, све честитке. Играла си тако добро, мислим да си одиграла свој најбољи меч на турниру. Од срца ти честитам на првом освојеном гренд слем трофеју у каријери. Заслужила си га. Настави само тако", рекла је Серена Вилијамс.
 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару